מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותבולמוסי אכילה מעלים סיכון לסוכרת

בולמוסי אכילה מעלים סיכון לסוכרת

מחקר: לצעירות עם בולמוסי אכילה עלול להיות סיכון מוגבר לפתח סוכרת סוג 2 בהמשך החיים, ללא קשר למשקלן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר שעקב אחר אלפי נערות, מצא כי אלה שהיו להן בולמוסי אכילה תדירים היו בעלות סיכון גבוה פי 4 לפתח סוכרת סוג 2, גם לאחר שהחוקרים נטרלו את ההשפעה של מידת ההשמנה על הנתונים. 

 

בולמוסי אכילה מערבים צריכת כמויות גדולות של מזון, שהוא בדרך כלל מזון מעובד עשיר בפחמימות וסוכר. החוקרים מבית החולים לילדים בבוסטון מסבירים כי בולמוסי אכילה כאלה מעוררים תגובת אינסולין חזקה, שבאופן מצטבר מתישה את תאי הבטא המייצרים אינסולין ומעלה את הסיכון לעמידות לאינסולין.

 

החוקרים בחנו את הקשר בין בולמוסי אכילה להתפתחות של סוכרת באמצעות נתונים ממחקר שעקב אחר נשים במשך זמן ממושך.

 

סך הכל נכללו בניתוח הנתונים הנוכחי כ-4,300 נשים, שהחל מגיל 15 דיווחו על התנהגויות המאפיינות הפרעות אכילה כל שנה בין 1996 ל-1999. המעקב אחריהן נמשך עד שנת 2010, במטרה להעריך התפתחות של סוכרת סוג 2.

 

השכיחות של אכילה בולמוסית הייתה נמוכה – רק 1.77% מהבנות עברו אירוע של אכילה בולמוסית באופן שבועי, 1.36% אובחנו עם הפרעת אכילה בולמוסית ול-4% היו מאפיינים של אכילה בולמוסית קלה מאוד. במהלך תקופת המעקב 49 מהנחקרות פיתחו סוכרת.

 

החוקרים מצאו כי בנות שהיו להן בולמוסי אכילה בתדירות גבוהה היו בעלות סיכון גבוה יותר פי 4 לפתח סוכרת סוג 2 במהלך תקופת המעקב, גם לאחר שהם נטרלו בחישוב הנתונים את השפעת ה-BMI.

 

כאשר החוקרים נטרלו את ההשפעה של סוכרת סוג 2 אצל האם – גורם סיכון לסוכרת, הקשר בין בולמוסי אכילה לסוכרת התחזק עוד יותר: הסיכון של נשים שהיו להן בולמוסי אכילה בתדירות גבוהה היה גבוה פי כמעט 5.

 

לבנות שהייתה להן הפרעת אכילה בולמוסית מלאה, היה סיכון גבוה במיוחד להתפתחות של סוכרת – כמעט פי 6 בהשוואה לבנות ללא אכילה בולמוסית. לעומת זאת, לא נמצא סיכון מוגבר להתפתחות של סוכרת סוג 2 בקרב בנות עם בולמוסים בתדירות נמוכה.

 

המחקר הוצג לאחרונה בכנס שבוע ההשמנה שנערך בארה"ב. ממצאיו טרם פורסמו בכתב עת מדעי ולכן נחשבים ראשוניים.

 

 

Obesity Week, Nov. 11-16, 2013; Abstract T-9-OR

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט