השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
באיזו קלות מתפשט נגיף הקורונה בבית?
מחקר: נגיף הקורונה עובר בקלות בין אנשים המתגוררים יחד ובני משפחה אחרים, אפילו (ואולי במיוחד) לפני שאדם שנדבק מציג תסמינים כלשהם
מחקר חדש מצביע על גורמים שעשויים להקשות מאוד על הניסיון לשטח את עקומת הנדבקים בקורונה. מהמחקר שפורסם אתמול (ד') בכתב העת המדעי The Lancet Infectious Diseases עולה כי חולי קורונה מדבקים בתקופת הדגירה של המחלה - לפני שהם מפתחים תסמינים, לא פחות ואולי אף יותר מאשר אחרי שהם מפתחים תסמינים וניתן להבחין בכך שהם חולים.
עוד נמצא כי וירוס הקורונה החדש (SARS-CoV-2) מתפשט בקרב בני בית בקלות יותר מאשר הנגיפים סארס (SARS) או מרס (Mers).
החוקרים מאוניברסיטת פלורידה ניתחו נתוני הידבקות מסין של 349 מטופלים שאובחנו עם קורונה ו-1,964 אנשים הקרובים להם – אנשים שחיים באותו הבית, בני משפחה קרובים אחרים שלא מתגוררים יחד וכן חברים וקולגות.
מניתוח הנתונים עולה כי הסבירות שאדם שנדבק בקורונה יעביר את המחלה לאדם אחר עמדה על 2.4% בקרב מגעים שאינם באותו הבית או בני משפחה לעומת 17% בקרב אנשים שחיים יחד (1 מכל 6 שחיים יחד ידבק) ו-12.4% (1 מכל 8) בקרב בני משפחה קרובים.
בהודעה לעיתונות החוקרים מסבירים כי בעוד שהסבירות להעברה של קורונה בקרב בני אותו בית אולי נשמעת נמוכה, היא בערך כפולה ממה שהוערך באשר לנגיף הסארס ופי שלושה מהנגיף מרס, אם כי נתונים אלה מבוססים על מספר מועט של מחקרים.
עוד נמצא במחקר כי הסיכון להידבקויות בקרב בני אותו בית היה הגבוה ביותר במבוגרים בני 60 ומעלה – שיעור הידבקות של 28% (יותר מ-1 מכל 4) מאלה שגרים יחד ו-18.4% (1 מכל 5) בני משפחה בקרב בני 60 או יותר. לעומת זאת, הסיכון הנמוך ביותר להדבקה היה בקרב בני 20 ומטה: מתוך אלה שחיים יחד שיעור ההדבקה הוא 6.4% (1 מ-15) והשיעור עומד על 5.2% (1 מכל 20) בקרב בני משפחה שאינם בהכרח חיים יחד.
הממצאים מראים כי עצירת שרשרת ההדבקות בקרב בני בית ובני משפחה יכולה להפחית את מקרי הקורונה משמעותית.
The Lancet Infectious Diseases June 17, 2020