מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותבאיזה בית חולים תקבלו טיפול מהר? דירוג בתי החולים

באיזה בית חולים תקבלו טיפול מהר? דירוג בתי החולים

דו"ח מיוחד שמפרסם משרד הבריאות חושף את איכות הטיפול בבתי החולים בישראל. איפה נפגעי שבץ ומחלות לב יזכו לטיפול מהיר? ואילו בתי חולים לא עומדים ביעדים?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בבית החולים מאיר בכפר סבא מבצעים צנתור תוך שעה וחצי מהתקף לב ב-94% מהמקרים. בית חולים הדסה עין כרם בירושלים מצטיין במתן טיפול ממיס קרישי דם או צנתור מוח למטופלים שעברו שבץ מוחי. כך עולה מדו"ח מדדי איכות בתי החולים בישראל לשנת 2015 שמפרסם היום (ד) משרד הבריאות.

 

הדו"ח השנה כולל 19 מדדים שונים שנבדקו בבתי החולים בישראל. בין המדדים כאלה שבחנו את הטיפול באנשים שעברו התקף לב או שבץ ומטופלים עם שבר בצוואר הירך.

 

התקף לב

 

צנתורים

 

במשרד הבריאות בדקו ביצוע צנתור לב תוך שעה וחצי מרגע ההגעה לבית החולים במטופלים עם אוטם חד בלב. בראש הרשימה נמצאים בית החולים מאיר (בו מבוצע צנתור תוך 90 דקות ב-94% מהמטופלים), קפלן (93%) והדסה עין כרם (92%). בני ציון בחיפה הוא בית החולים היחיד שלא עמד ביעד של 80% שקבע משרד הבריאות.

 

המלצה לאספירין

 

מחקרים הראו שהטיפול באספירין במטופלים לאחר התקף לב מפחית את הסיכון לאירועים לבביים חוזרים ולתמותה ב-20%. במשרד הבריאות בדקו כמה מהמטופלים מקבלים המלצה לנטילת אספירין בבתי החולים ומצא כי בבתי החולים מאיר, העמק, הדסה הר הצופים, בילינסון ולניאדו 100% מהמטופלים קיבלו את ההמלצה. בתי החולים איכילוב, בני ציון ובית החולים הסקוטי לא עמדו ביעד שהציב משרד הבריאות של 95%.

 

שבץ מוחי

 

סי.טי ראש

 

לאחר הופעת תסמינים של שבץ מוחי אבחון מהיר של מקור הבעיה נחשב לקריטי לקביעת המשך הטיפול. משרד הבריאות בדק את פרק הזמן עד שבוצעה בדיקת סי.טי ראש לחולים שהגיעו תוך שלוש שעות וחצי מרגע הופעת התסמינים של שבץ מוחי ומצא כי בתי החולים שביצעו את הבדיקה הכי מהר הם נהריה (23 דקות), הדסה עין כרם (24 דקות) והכרמל (31 דקות). בתי החולים בהם המתינו את הזמן הארוך ביותר הם: בני ציון (112.5 דקות), השרון (106 דקות), וולפסון (106 דקות) ואיכילוב (95 דקות).

 

טיפול להמסת קרישים/צנתור מוח 

 

מרגע בו מתחיל התקף אירוע מוחי, יש פרק זמן של 4.5 שעות המהווה חלון הזדמנויות לקבלת טיפול בתרופה שממיסה קרישי דם וכך מחזירה את אספקת הדם לרקמת המוח הפגועה – טיפול העשוי להציל חיים ולמנוע נכות. ככל שהזמן חולף ללא טיפול כך גדל הסיכוי שחומרת הפגיעה תהיה בלתי הפיכה או חמורה. במשרד הבריאות בדקו כמה מהמטופלים (ביחס של 1:1000) שהגיעו לבית החולים לאחר אירוע מוחי קיבלו טיפול בהמסת קרישים או צנתור מוח תוך פחות מ-8 שעות. בראש הרשימה: הדסה עין כרם (6.4 מתוך אלף מטופלים), אסף הרופא (5.3) וברזילי (4.5). בתחתית הרשימה בני ציון (0.2), שערי צדק (0.5) ופוריה (0.5).

 

שבר צוואר ירך

 

שברים בצוואר הירך הם שכיחים בקרב קשישים ומהווים מקור משמעותי לתחלואה ולתמותה. הזמן מרגע שקרה השבר ועד לביצוע ניתוח לתיקון, משפיע רבות על תוצאות הניתוח והשיקום, כאשר ניתוח תוך 48 שעות קשור באופן מובהק לירידה בשיעורי התמותה והתחלואה. משרד הבריאות בדק מה אחוז המאושפזים שעברו את הניתוח ב-48 שעות הראשונות. לניאדו (92%), אסף הרופא (91%), השרון (89%) וסורוקה (89%) בראש הרשימה. לעומת זאת, בית החולים הסקוטי, פוריה, קפלן, וולפסון והעמק לא עמדו ביעד של 80% שקבע משרד הבריאות.

 

בפברואר 2015 פורסם סקר ראשון מסוגו של משרד הבריאות שבחן באילו בתי חולים המאושפזים הכי מרוצים. שביעות רצון גבוהה מהאשפוז נמדדה בעיקר בבתי החולים בילינסון, שיבא, בני ציון ומעייני הישועה, ושביעות הרצון הנמוכה ביותר נמדדה בבתי החולים סורוקה, קפלן, הלל יפה, ברזילי ולניאדו.

 

 

pfs1
25/08/16 20:13

איפה שיבא המפואר בדיווחים ?
מחוץ לטבלה?
מסתירים את התוצאות?