מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
באיזה בית חולים תקבלו טיפול מהר? דירוג בתי החולים
דו"ח מיוחד שמפרסם משרד הבריאות חושף את איכות הטיפול בבתי החולים בישראל. איפה נפגעי שבץ ומחלות לב יזכו לטיפול מהיר? ואילו בתי חולים לא עומדים ביעדים?
בבית החולים מאיר בכפר סבא מבצעים צנתור תוך שעה וחצי מהתקף לב ב-94% מהמקרים. בית חולים הדסה עין כרם בירושלים מצטיין במתן טיפול ממיס קרישי דם או צנתור מוח למטופלים שעברו שבץ מוחי. כך עולה מדו"ח מדדי איכות בתי החולים בישראל לשנת 2015 שמפרסם היום (ד) משרד הבריאות.
הדו"ח השנה כולל 19 מדדים שונים שנבדקו בבתי החולים בישראל. בין המדדים כאלה שבחנו את הטיפול באנשים שעברו התקף לב או שבץ ומטופלים עם שבר בצוואר הירך.
התקף לב
צנתורים
במשרד הבריאות בדקו ביצוע צנתור לב תוך שעה וחצי מרגע ההגעה לבית החולים במטופלים עם אוטם חד בלב. בראש הרשימה נמצאים בית החולים מאיר (בו מבוצע צנתור תוך 90 דקות ב-94% מהמטופלים), קפלן (93%) והדסה עין כרם (92%). בני ציון בחיפה הוא בית החולים היחיד שלא עמד ביעד של 80% שקבע משרד הבריאות.
המלצה לאספירין
מחקרים הראו שהטיפול באספירין במטופלים לאחר התקף לב מפחית את הסיכון לאירועים לבביים חוזרים ולתמותה ב-20%. במשרד הבריאות בדקו כמה מהמטופלים מקבלים המלצה לנטילת אספירין בבתי החולים ומצא כי בבתי החולים מאיר, העמק, הדסה הר הצופים, בילינסון ולניאדו 100% מהמטופלים קיבלו את ההמלצה. בתי החולים איכילוב, בני ציון ובית החולים הסקוטי לא עמדו ביעד שהציב משרד הבריאות של 95%.
שבץ מוחי
סי.טי ראש
לאחר הופעת תסמינים של שבץ מוחי אבחון מהיר של מקור הבעיה נחשב לקריטי לקביעת המשך הטיפול. משרד הבריאות בדק את פרק הזמן עד שבוצעה בדיקת סי.טי ראש לחולים שהגיעו תוך שלוש שעות וחצי מרגע הופעת התסמינים של שבץ מוחי ומצא כי בתי החולים שביצעו את הבדיקה הכי מהר הם נהריה (23 דקות), הדסה עין כרם (24 דקות) והכרמל (31 דקות). בתי החולים בהם המתינו את הזמן הארוך ביותר הם: בני ציון (112.5 דקות), השרון (106 דקות), וולפסון (106 דקות) ואיכילוב (95 דקות).
טיפול להמסת קרישים/צנתור מוח
מרגע בו מתחיל התקף אירוע מוחי, יש פרק זמן של 4.5 שעות המהווה חלון הזדמנויות לקבלת טיפול בתרופה שממיסה קרישי דם וכך מחזירה את אספקת הדם לרקמת המוח הפגועה – טיפול העשוי להציל חיים ולמנוע נכות. ככל שהזמן חולף ללא טיפול כך גדל הסיכוי שחומרת הפגיעה תהיה בלתי הפיכה או חמורה. במשרד הבריאות בדקו כמה מהמטופלים (ביחס של 1:1000) שהגיעו לבית החולים לאחר אירוע מוחי קיבלו טיפול בהמסת קרישים או צנתור מוח תוך פחות מ-8 שעות. בראש הרשימה: הדסה עין כרם (6.4 מתוך אלף מטופלים), אסף הרופא (5.3) וברזילי (4.5). בתחתית הרשימה בני ציון (0.2), שערי צדק (0.5) ופוריה (0.5).
שבר צוואר ירך
שברים בצוואר הירך הם שכיחים בקרב קשישים ומהווים מקור משמעותי לתחלואה ולתמותה. הזמן מרגע שקרה השבר ועד לביצוע ניתוח לתיקון, משפיע רבות על תוצאות הניתוח והשיקום, כאשר ניתוח תוך 48 שעות קשור באופן מובהק לירידה בשיעורי התמותה והתחלואה. משרד הבריאות בדק מה אחוז המאושפזים שעברו את הניתוח ב-48 שעות הראשונות. לניאדו (92%), אסף הרופא (91%), השרון (89%) וסורוקה (89%) בראש הרשימה. לעומת זאת, בית החולים הסקוטי, פוריה, קפלן, וולפסון והעמק לא עמדו ביעד של 80% שקבע משרד הבריאות.
בפברואר 2015 פורסם סקר ראשון מסוגו של משרד הבריאות שבחן באילו בתי חולים המאושפזים הכי מרוצים. שביעות רצון גבוהה מהאשפוז נמדדה בעיקר בבתי החולים בילינסון, שיבא, בני ציון ומעייני הישועה, ושביעות הרצון הנמוכה ביותר נמדדה בבתי החולים סורוקה, קפלן, הלל יפה, ברזילי ולניאדו.
pfs1
איפה שיבא המפואר בדיווחים ?
מחוץ לטבלה?
מסתירים את התוצאות?