מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותאתר לדיווח על תופעות לוואי של תרופות ותוספים

אתר לדיווח על תופעות לוואי של תרופות ותוספים

אתר חדש מזמין את המטופלים והרופאים לדווח על תופעות לוואי עקב נטילת תרופות ותוספי מזון


דיווח גם במקרים של חשד בלבד (צילום: אתר סטוק פוטוז)
דיווח גם במקרים של חשד בלבד (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

אתר חדש הושק בניסיון ללמוד יותר על תופעות לוואי שעלולות להיגרם מתרופות, תוספי תזונה או צמחי מרפא.


אתר אינטרנט שהוקם על ידי משרד הבריאות וההסתדרות הרפואית מזמין את הציבור ואת הצוותים הרפואיים לדווח על תופעות לוואי, על מנת לאתר תרופות שעלולות להיות בעייתיות ולהזהיר את הציבור בהתאם.


תופעת לוואי הינה תגובה לא מכוונת ולא רצויה אשר מתרחשת בזמן שימוש בתרופה או מספר תרופות במינון המקובל. מקימי האתר מסבירים כי לעיתים לא ניתן לדעת האם תופעת הלוואי נגרמה מהתרופה או מגורם אחר. אבל לשם הדיווח לא חייבים להיות בטוחים. באתר מבקשים שתדווחו גם במקרים של חשד בלבד.


כל תרופה חדשה עוברת תהליך ממושך של בדיקות מחמירות לפני רישומה לבני אדם. למרות זאת, לאחר שהתרופה נרשמת למטופלים, עלולות להופיע תופעות לוואי שלא התגלו במהלך הניסויים הקליניים. 


יש חשיבות מרובה לדווח על תופעות לוואי אלו, שכן עם מידע חיוני זה יכול משרד הבריאות להסיק את המסקנות המתבקשות ולפעול בהתאם. 


הדיווחים המתקבלים באתר נבדקים ומעובדים על-ידי צוות המיועד למטרה זו, הכולל את אנשי אגף הרוקחות במשרד הבריאות, והיחידה לפרמקולוגיה קלינית במרכז הרפואי "אסף-הרופא".


המדווחים יכולים לבחור לא לדווח תחת שמם המלא, אך הם נדרשים להשאיר מספר טלפון, על מנת שניתן יהיה לבדוק את אמינות התלונה ולוודא שאין מאחוריה אינטרס מסחרי, וכדי לקבל פרטים נוספים במידה ונדרש.


האתר מיועד רק לדיווחים והציבור לא יכול לצפות בדיווחים שהועברו על תרופות או תוספים על ידי אנשים אחרים. אבל, דיווחים עם סיכומי ביניים והודעות חשובות יישלחו לכל האנשים שיירשמו לאתר.

 

www.adr.org.il