מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותארס ממבה שחורה יעיל יותר ממורפיום

ארס ממבה שחורה יעיל יותר ממורפיום

מחקר: חלבונים מארס קלטני של נחש הממבה השחורה יכולים לשמש כמשכך כאבים יעיל


בין הרכיבים המותזים מניבי הנחש קיימים שני חלבונים שיכולים לחסום כאב (צילום: Shutterstock)
בין הרכיבים המותזים מניבי הנחש קיימים שני חלבונים שיכולים לחסום כאב (צילום: Shutterstock)

בסדרה של הכשות מהירות, נחש הממבה השחורה מחדיר קוקטייל של רעלנים שיכול להרוג בן אדם תוך 20 דקות. אבל בין הרכיבים המותזים מניבי הנחש, קיימים שני חלבונים שיכולים לחסום את הכאב באופן יעיל כמו מורפיום, אבל עם פחות תופעות לוואי. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Nature.

 

החלבונים המכונים "ממבלגינים" (mambalgins) התגלו כחלק ממחקר חדש שחיפש אלטרנטיבות לתרופות אופיאטיות כמו מורפיום. מטופלים רבים מפתחים עמידות לאופיאטיים והם נזקקים למינונים גדולים יותר במשך הזמן. התרופות פעמים רבות גורמות לתופעות לוואי כמו בחילה, עצירות ותלות בתרופה.

 

את המחקר ערכו חוקרים מהמכון לפרמקולוגיה מולקולארית ותאית בצרפת. הם בחנו 50 סוגים שונים של ארס בעלי חיים, לפני שנתקלו בממבלגינים של הממבה.

 

הפעולה של חלבוני הממבה שונה משל התרופות האופיאטיות – הם לא פועלים על קולטנים לאופיואידים כמו מורפיום, אלא מתחברים ומעכבים מולקולות מסוג ASICs.

 

החוקרים מצאו כי עכברים שהוזרקו להם הממבלגינים יכלו לסבול מים חמים על הזנב וכפות רגליהם במשך זמן כפול בהשוואה לעכברים שלא קיבלו טיפול. החלבונים גם הפחיתו רגישות יתר לכאב שנוצר עקב דלקתיות ברקמות.

 

במהלך 5 ימים של טיפולים חוזרים, העכברים פיתחו עמידות גם לתרופות אופיאטיות וגם לממבלגינים, אך העמידות הייתה פחות גבוהה לטיפול בחלבוני הממבה.

 

בנוסף, חלבוני הממבה לא האטו את קצב הנשימה של העכברים, תופעת לוואי של אופיאטיים העלולה להיות מסוכנת. כעת נדרשים ניסויים גם בבני אדם.

 

זוהי לא הפעם הראשונה בה משתמשים בארס בעלי חיים לשיכוך כאבים. מדענים פיתחו תרופה לשיכוך כאבים מכימיקל בו משתמשים שבלולי הים על מנת לתפוס את הטרף שלהם. החומר, שקיים בריר השבלולים, נמצא יעיל באותה מידה כמו מורפיום לשיכוך הכאבים החזקים ביותר, אך ללא הסיכון המוסף של התמכרות.

 

לאחרונה פורסם כי רעלנים בארס נחשים עשויים לפתוח דלתות לתרופות חדשניות שיכולות לטפל במצבים רפואיים חמורים כמו סוכרת, סרטן ולחץ דם גבוה.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

 

Nature (2012) doi:10.1038/nature11494

mailoo
09/11/12 19:08

כתבה מעניינת ולהלן שאלותיי/הערותיי:

1. הקטע הבא שהועתק מהכתבה של הר-נוי אינו ברור, אודה על התרה והסבר מילה במילה.

מה פרוש "הם לא פועלים על קולטנים ... וכו' ומה פרוש המושג ASICs.

 

"הפעולה של חלבוני הממבה שונה משל התרופות האופיאטיות – הם לא פועלים על קולטנים לאופיואידים כמו מורפיום, אלא מתחברים ומעכבים מולקולות מסוג ASICs".

תודה