מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותארוחת בוקר מפחיתה את הסיכון לסוכרת

ארוחת בוקר מפחיתה את הסיכון לסוכרת

מחקר מצא כי דפוס האכילה משפיע על הסיכון לסוכרת – 3 ארוחות ביום עדיפות על אחת או שתיים


לאנשים שמוותרים על ארוחת בוקר סיכון גבוה ב- 21% לפתח סוכרת (צילום: Shutterstock)
לאנשים שמוותרים על ארוחת בוקר סיכון גבוה ב- 21% לפתח סוכרת (צילום: Shutterstock)

 

אומרים שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום. כעת מתברר שהיא חשובה אף יותר משחשבנו. חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו כי אכילת ארוחת בוקר באופן קבוע קשורה לסיכון מופחת להתפתחות סוכרת סוג 2.

 

מחקרים רבים מצאו יתרונות בריאותיים לאכילת ארוחת בוקר, החל משמירה על המשקל ועד הגנה על בריאות הלב.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition עקב במשך 16 שנים אחר הרגלי האכילה ואחר בריאותם של קרוב ל-30,000 גברים שהיו בריאים בתחילת המעקב. במהלך התקופה כ-2,000 חלו בסוכרת סוג 2.

 

אחרי שהחוקרים נטרלו את ההשפעה של משתנים מתערבים שהיו עלולים להשפיע על הסיכון לסוכרת כמו המשקל ואיכות התזונה של הנחקרים, הם מצאו כי באנשים שוויתרו על ארוחת בוקר באופן קבוע הסיכון לפתח סוכרת סוג 2 גבוה ב- 21%, בהשוואה לגברים שהתמידו באכילת ארוחת בוקר.

 

עוד נמצא כי בהשוואה לגברים שאכלו שלוש ארוחות ביום, לגברים שאכלו רק פעם עד פעמיים ביום הסיכון לסוכרת סוג 2 היה גבוה ב- 25%.
 

 

Am J Clin Nutr. First published online March 28, 2012

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט