מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותארוחות משפחתיות קשורות לשיפור באסתמה

ארוחות משפחתיות קשורות לשיפור באסתמה

ארוחות משפחתיות עם אינטראקציה איכותית בין בני המשפחה מיטיבות עם ילדים חולי אסתמה


המרכיב העיקרי הקשור לבריאות הילדים הוא איכות האינטראקציות במהלך הארוחה (צילום: panthermedia)
המרכיב העיקרי הקשור לבריאות הילדים הוא איכות האינטראקציות במהלך הארוחה (צילום: panthermedia)

 

מחקר חדש מצא כי ילדים אסתמאטיים שמבלים זמן איכות עם המשפחה באכילה משותפת, הם בריאים יותר מילדים שאוכלים לבד בזמן שבני משפחתם האחרים עסוקים בשיחות בטלפון הסלולארי או צופים בטלוויזיה.

 

מחקרים קודמים כבר מצאו כי ארוחות משפחתיות מיטיבות עם ילדים ובני נוער ומביאות לכך שהסבירות שהם ייקחו חלק בהתנהגויות לא-בריאות כמו שימוש בסמים, אכילה לא בריאה והפרעות אכילה- תרד. המחקר הנוכחי מצביע על כך שאכילה משפחתית קשורה באופן ישיר גם לבריאותם של ילדים עם מחלות כרוניות כמו אסתמה.

 

החוקרים מאוניברסיטת Illinois מצאו כי המרכיב העיקרי הקשור לבריאות הילדים הוא לא האוכל, אלא איכות האינטראקציות החברתיות במהלך הארוחות המשפחתיות.

 

המחקר נערך על 200 ילדים בני 5 עד 12 עם אסתמה עקבית. החוקרים צילמו את הארוחות המשפחתיות שלהם ובחנו כיצד בני המשפחה תקשרו זה עם זה במשך הארוחה. הם מצאו כי הארוחות המשפחתיות נמשכו בממוצע כ- 18 דקות בטווח של 8 עד 46 דקות.

 

החוקרים בדקו אם בני משפחה קמו מהשולחן במהלך הארוחה, דיברו בטלפון או צפו בטלוויזיה וכמה הם דיברו על אירועים אישיים.

 

התוצאות הראו כי ילדים עם אסתמה ממשפחות שבילו יותר זמן בתקשורת, במיוחד תקשורת חיובית, שדיברו יותר על אירועי היום, התעניינו בפעילות הילדים וכיבו מכשירים אלקטרוניים בזמן שאכלו יחד, היו בעלי סבירות גבוהה יותר להצמדות למשטר תרופות האסתמה ולשליטה טובה יותר על האסתמה. הם היו בעלי תפקוד ריאה טוב יותר, תסמיני אסתמה פחות חמורים, ואיכות חיים טובה יותר בכלל ובאופן ספציפי- המחלה פחות הפריעה לחיי היום יום שלהם ופחות מנעה מהם השתתפות בפעילויות.

 

החוקרים מסבירים כי ייתכן שהשיחות במהלך הארוחה מספקות הזדמנות להבחין בשיעולים, צפצופים או חרחורים, ולבדוק אם הילד לקח את התרופות שלו באותו היום. לדברי החוקרים, למפגשים הקצרים הללו יכולות כנראה להיות השפעות ארוכות-טווח על בריאות הילד.