מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ארוחות משפחתיות מקדמות אכילה בריאה
מחקר: ארוחות משפחתיות מגבירות את צריכת הירקות והפירות של הילדים
אכילת ארוחות כמשפחה משפרת את מנהגי האכילה של הילדים – אפילו אם מקפידים על ארוחות משפחתיות רק מידי פעם. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology & Community Health study.
מומלץ שילדים יאכלו 5 מנות של ירקות ופירות ביום – כ-400 גרם. חוקרים מאוניברסיטת Leeds מצאו כי ילדים שתמיד אכלו יחד עם המשפחה הגיעו לכמות המומלצת. אלה שאכלו ארוחות ערב לפעמים הגיעו לכמות קרובה.
המחקר בחן כמעט 2,400 ילדים בבתי ספר יסודיים בלונדון. ההורים ואנשי שטח שליוו את הילדים בבתי הספר, מילאו יומני תזונה בבית הספר ובבית, בו פירטו את כל המזונות והמשקאות שהילדים צרכו בתקופה של 24 שעות. ההורים גם נשאלו שאלות לגבי מנהגי האכילה של הילדים - בהם תדירות הארוחות המשפחתיות, ולגבי צריכת הפירות והירקות שלהם עצמם.
656 משפחות אמרו שהן תמיד אוכלות ארוחות ערב משפחתיות מסביב לשולחן, 768 עשו כך לפעמים, בעוד ש-92 משפחות לא עשו זאת אף פעם.
מניתוח הנתונים עלה כי הילדים שמשפחותיהם תמיד אכלו את ארוחות הערב יחד אכלו בממוצע 5 מנות של ירקות ופירות ביום, בהשוואה ל-4.6 בקרב הילדים למשפחות שאכלו יחד "לפעמים" ו-3.3 בקרב הילדים שלא ישבו לארוחות ערב משפחתיות.
זה שווה ערך לכך שילדים שאכלו תמיד עם משפחותיהם אכלו 125 גרם יותר פירות וירקות ביום והילדים שאכלו עם משפחותיהם לפעמים אכלו 95 גרם יותר מאשר הילדים שלא אכלו עם משפחותיהם אף פעם.
בנוסף, ילדים שהוריהם אכלו ירקות ופירות כל יום צרכו 88 גרם ביום יותר מאלה שהוריהם כמעט ולא אכלו או לא אכלו כלל פירות וירקות. ילדים שהוריהם חתכו עבורם ירקות ופירות צרכו בממוצע 44 גרם יותר בכל יום.
המומחים מסבירים כי מנהגי האכילה שמנחילים בילדים משפיעים עליהם גם כמבוגרים ולכן חשוב במיוחד להקפיד על ארוחות משפחתיות.
זהו לא המחקר היחיד שמצביע על חשיבות הארוחות המשפחתיות. מחקר-על שפורסם בשנה שעברה בכתב העת Pediatrics מצא כי ארוחות משפחתיות סדירות משפרות את התזונה של הילד, מפחיתות את הסיכון להשמנת ילדים ומעודדות התנהגויות אכילה בריאות. החוקרים ניתחו את תוצאותיהם של 17 מחקרים ומצאו כי ילדים שאכלו ארוחות עם המשפחה לפחות 3 פעמים בשבוע היו בעלי סבירות גבוהה ב-24% לאכול מזונות בריאים ולהיות בעלי הרגלי אכילה בריאים מאשר אלו שחלקו ארוחות משפחתיות לעיתים רחוקות יותר. בנוסף, הם היו בעלי סיכון נמוך ב 12% להיות בעלי משקל עודף.