מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותארה"ב: פירוט קלוריות עם פירוט המחיר

ארה"ב: פירוט קלוריות עם פירוט המחיר

ה- FDA ניסח הנחיות שיחייבו רשתות מסעדות ומכונות ממכר מזון לפרסם פירוט קלוריות ליד המחיר


האמריקאים ידעו כמה קלוריות יש במנה (צילום: אתר סטוק פוטוז)
האמריקאים ידעו כמה קלוריות יש במנה (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

אמריקאים צורכים כשליש מהקלוריות שלהם ממזון מוכן מחוץ לבית, ונוטים להעריך לא נכון את מספר הקלוריות במזונות אלה. במטרה להלחם במגפת השמנת היתר, מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) ניסח טיוטה של הנחיות חדשות הדורשות מעסקים להם יותר מ- 20 סניפים וממפעילים של מכונות לממכר מזון לפרסם מידע על הקלוריות באותו גודל דפוס של פריטי התפריט או המחיר. 

 

מטרת ההנחיות לסייע לחברות מזון להבין מה המידע שעליהן לפרסם, כחלק מהדרישה של חקיקה שהעביר במרץ האחרון הנשיא ברק אובמה. דרישות דומות לסימון תזונתי על תפריטים כבר קיימות במדינות כמו קליפורניה, אבל לא היה קיים חוק לאומי עד שרפורמת הבריאות החדשה של אובמה אושרה בחקיקה.

 

על פי ההנחיות החדשות מכונות אוטומטיות לממכר מזון יצטרכו להציג את המידע הקלורי באופן בולט וברור, על מנת שצרכנים יוכלו לבדוק את הערך הקלורי לפני שהם מבצעים את הקניה. על התפריטים צריך להיות מצוין המשפט "מידע תזונתי נוסף זמין על פי דרישה" והמסעדות יידרשו לאפשר מידע כתוב מפורט יותר על קלוריות משומן וכמות השומנים הרווים, נתרן, סוכר ורכיבים מרכזיים אחרים על כל פריט מזון שבתפריט.

 

ההנחיות המוצעות הן ראשוניות ויכולות להשתנות כתוצאה ממידע ותגובות של הציבור במשך תקופה של 45 יום.

 

ההנחיות החדשות אמורות להיכנס לתוקף במרץ 2011, אבל בהודעת ה- FDA צוין כי התעשייה תצטרך יותר זמן להתארגן לביצוע ההנחיות החדשות כי הוא יאפשר זמן התאקלמות לעסקים לפני שיתחיל לאכוף את התקנות, לאחר פרסומן הסופי.

 

 

תרגום ועריכה: אלה הר-נוי

 

להודעת ה- FDA המלאה

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה