מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאף - איבר הרחה או מקור לתאי גזע?

אף - איבר הרחה או מקור לתאי גזע?

השתלת תאי גזע בוגרים מרקמה אפית nasal tissue לנפגעי חוט שדרה הביאו לעליה בניידות ושיפור באיכות חיים


מדובר במחקר חדש שנעשה ב-Wayne State University School of Medicine ומדובר בעצם בשתל רקמתי שנלקח מגוף המטופל עצמו לשם טיפול בחלק אחר בגוף. המחקר מכוון למטופלים עם פגיעות טראומתיות כרוניות בחוט השדרה. התהליך מתבסס על שימוש בתאי גזע בוגרים מרקמה אפית nasal tissue. שימוש ברקמה עצמית של המטופל מתגבר על מכשולים רבים כמו דחיית השתל, התפתחות גידולים סרטניים והעברת מחלות.

 

במחקר השתתפו 20 מטופלים. גיל משתתפי המחקר היה 19-37 שנים. זמן שעבר מהפציעה היה בין 18 חודשים ל-15 שנים.

 

תהליך המחקר כלל הסרה חלקית של רקמה צלקתית בחוט השדרה, השתלה של רקמה אפית לאתר הפציעה בחוט השדרה ותהליך שיקום בסיום הפרוצדורה. הסרת הצלקת והשתלת הרקמה בוצעו בפורטוגל. שיקום המטופלים לאחר ההתערבות נערך באיטליה ופורטוגל.
 

תוצאות המחקר הראו כי 13 מטופלים הראו שיפור בניידות ורמת תפקוד.

 

מסקנות המחקר הן שהשתלה עצמית של רקמה אפית היא תהליך בר ביצוע, בטוח ויעיל לאנשים עם פגיעה כרונית בחוט השדרה. בניגוד לרקמות אחרות בגוף כמקור לתאי גזע כמו מוח העצם, במקרה של רקמה אפית מדובר בתהליך פשוט יחסית.

 

Neurorehabilitation and Neural Repair, Oct 2009; vol. 0: pp. 1545968309347685v2

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן