סרטן
מנהלי קהילה
אסטרטגיה חדשה לטיפול בסרטן
תגלית חדשה על האופן בו נשלחות גרורות סרטניות מעלה תקווה לטיפול שימנע התפשטות סרטן בגוף
מדענים גילו כיצד תאים סרטניים מצליחים "למרפק" את דרכם החוצה מגידולים דרך רקמות הגוף וליצור גרורות. התגלית מספקת רמזים לפיתוח תרופות חדשות שימנעו מגידולים סרטניים להתפשט.
החוקרים מהמכון לחקר סרטן בלונדון שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Cancer Cell אומרים כי הם זיהו שחלבון המכונה JAK עוזר לתאי סרטן לייצר את הכוח הדרוש להם לזוז. לדבריהם, כאשר ה- JAK מופעל, התאים הסרטניים עוברים התכווצויות דומות לאלו של שריר, שמאפשרות להם לזוז ולהידחף דרך חללים קטנים וכך לצאת מהגידול ולהתפשט ברחבי הגוף.
כשהסרטן מתפשט ושולח גרורות, קשה יותר לטפל בו. כיום כ- 90% ממקרי המוות הקשורים לסרטן מתרחשים לאחר שהגידול שולח גרורות.
החוקרים שבחנו את הכימיקלים המעורבים בנדידת תאים סרטניים, אומרים כי תאים סרטניים יכולים לזוז בשתי דרכים. הם יכולים לדחוף ולפנות לעצמם דרך החוצה מהגידול כפי שתואר, או שהתאים הבריאים שנמצאים בגידול יוצרים פרוזדורים מהגידול, דרכם התאים הסרטניים יכולים להימלט. שני התהליכים נעזרים בכוח, כוח שיוצר באמצעות אותו המכניזם: המולקולה JAK.
זוהי לא הפעם הראשונה שמפנים אצבע מאשימה כלפי ה- JAK. המולקולה כבר נקשרה ללויקמיה ולכן כבר היום תרופות חדשות החוסמות את ה- JAK נמצאות בשלבי פיתוח. המחקר החדש מראה כי תרופות כאלו עשויות לעזור גם למנוע התפשטות סרטן.
בשלב הבא החוקרים מתכננים לבצע ניסויים קליניים על מנת לבדוק אם ניתן לעצור את ההתפשטות של גידולים באמצעות חסימת ה- JAK.
Cancer Cell, Volume 20, Issue 2, 229-245, 16 August 2011
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה