מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותאמור לי עם מי אתה אוכל ואומר לך כמה תאכל

אמור לי עם מי אתה אוכל ואומר לך כמה תאכל

מחקר חדש: מינם של האנשים שאנחנו אוכלים בחברתם משפיע על כמות המזון שאנו אוכלים


גברים אוכלים יותר בחברת נשים, נשים אוכלות פחות בחברת גברים (צילום: Shutterstock)
גברים אוכלים יותר בחברת נשים, נשים אוכלות פחות בחברת גברים (צילום: Shutterstock)

 

חוקרים מאוניברסיטת אינדיאנה בפנסילבניה ומאוניברסיטת אקרון מצאו כי ממוצע הקלוריות שסטודנטים צרכו היה שונה כאשר הם אכלו בחברת גברים, נשים או קבוצה חברתית מעורבת.

 

החוקרת הראשית ישבה במסעדה של הקמפוס באוניברסיטת אינדיאנה בזמני ארוחת צהריים וארוחת ערב, במשך עשרה ימים. היא צפתה בסוג ובכמות המזון שהסטודנטים קנו ועם מי הם ישבו לאכול.

 

בממוצע, כאשר גברים אכלו עם נשים, הגברים נטו לצרוך יותר קלוריות בהשוואה לאלו שאכלו עם גברים אחרים. לעומת זאת, נשים נטו לצרוך פחות כאשר אכלו בחברת גברים בהשוואה לכמות שאכלו בחברת נשים אחרות.

 

התוצאות מצביעות על כך שאוכל משפיע מאוד על הרושם שאנשים יוצרים אחד על השני. נראה כי אנשים יותר מודעים למגדר שלהם כאשר הם בחברה של המין השני, והם נוטים יותר לרצות להבליט אותו. עבור נשים צעירות אכילה מועטה מהווה דרך להיראות יותר נשית כאשר יש גברים בסביבה. עבור גברים, אכילה רבה מסמלת גבריות. גברים, במודע או שלא במודע, לא רוצים להיתפס כ"אכלנים קלים", במיוחד לא מול נשים.

 

לדברי החוקרים, כשיש גברים בסביבה, נשים נוטות לחוש יותר כי שופטים אותן על צריכת קלוריות מרובה. ייתכן גם שנשים אוכלות יותר כאשר הן בחברה נשית כי הן יותר רגועות.

 

ואיך אפשר להפיק משהו מתוצאות המחקר?

 

אנשים העוסקים בהשמנת יתר והפרעות אכילה צריכים לשקול את החשיבות של התפקיד המגדרי ושל ההקשר החברתי בפיתוח פתרונות. בגלל כוחם של קשרים חברתיים, צריך לקחת אותם בחשבון בחינוך הציבור לתזונה נכונה. חשוב גם לחנך לידע כללי בנושא תזונה, כי גם אם אנשים אוכלים באופן שונה בחברה מסוימת, הם יכולים ליישם את הידע שלהם כשהם לבד.

 

 

Journal of Applied Social Psychology Volume 41, Issue 9, September 2011

 

Haim
28/10/11 0:34

יש משהו בדברים
לפחות אינטואיטיבית מסתדר לי

רז-בר
24/10/11 12:41

 
נשים לא מעטות מתנהלות כך,
לא כל שכן הגברים בחברת גברים
תודה.