מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותאמהות עובדות פחות מדוכאות

אמהות עובדות פחות מדוכאות

מחקר: אמהות עובדות מדווחות על פחות סימפטומים של דיכאון ועל בריאות כללית טובה יותר


אמהות עובדות נוטות להיות בריאות ומאושרות יותר (צילום: Shutterstock)
אמהות עובדות נוטות להיות בריאות ומאושרות יותר (צילום: Shutterstock)

 

אמהות עובדות נוטות להיות בריאות ומאושרות יותר מאשר אמהות שנשארות בבית בשנים הראשונות לחייו של הילד. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Family Psychology.

 

חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה ניתחו נתונים ממחקר של המכון הלאומי לבריאות והתפתחות הילד בארצות הברית. המחקר החל ב- 1991 עם ראיונות של 1,364 אמהות זמן קצר לאחר הלידה והמשיך בראיונות עוקבים ותצפיות במשך למעלה מ- 10 שנים. הם בחנו את המצב הנפשי והבריאותי באמהות שלא עובדות, אמהות העובדות במשרה חלקית ואמהות המועסקות במשרה מלאה.

 

אמהות עובדות דיווחו על בריאות כללית טובה יותר ועל פחות סימפטומים של דיכאון מאשר נשים שנשארות בבית. בין האמהות העובדות במשרה חלקית לאמהות העובדות במשרה מלאה לא היה הבדל משמעותי בדיווחים על בריאות וסימפטומים של דיכאון. 

 

ניתוח הממצאים העלה גם כי אמהות העובדות במשרה חלקית היו מעורבות בבתי הספר של הילדים באותה מידה כמו אמהות לא עובדות ויותר מאמהות העובדות במשרה מלאה. בנוסף, אמהות העובדות במשרה חלקית הראו יותר רגישות כלפי ילדיהן והן סיפקו לפעוטות יותר הזדמנויות ללמידה, מאשר אמהות העובדות במשרה מלאה או אמהות שלא עובדות.

 

תוצאות המחקר עולות בקנה אחד עם ממצאי מחקרים קודמים. כך למשל, מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי אמהות שנשארות בבית סובלות יותר מסימפטומים של דיכאון מאשר אמהות עובדות. יחד עם זאת, נמצא כי בקרב האמהות העובדות, אלו שהיו בעלות גישה של "סופר-אמא" – לפיה חיי העבודה וחיי המשפחה יכולים להשתלב בקלות – היו בסיכון מוגבר לדיכאון בהשוואה לאמהות עובדות בעלות צורת ראיה ריאליסטית יותר, שמקבלות את זה שהן 'לא יכולות לעשות הכל' ועושות ויתורים.

 

 

Journal of Family Psychology, Vol. 25, Issue 6

ערן-ברקוביץ
14/12/11 10:32

להישאר בבית ולא לצאת לעבודה יכול להיות סימפטום של אלו הסובלות מדיכאון ולאו דווקא הגורם. בכל זאת, לפי הגישה ההתנהגותית, יציאה לעבודה יכולה לעזור גם לאלו שאצלן הדיכאון הביא להחלטה לא לצאת לעבודה.