מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותאל תשמרו בבטן. זה עלול לקצר את חייכם

אל תשמרו בבטן. זה עלול לקצר את חייכם

שתפו! מחקר מצא כי החזקת הרגשות בפנים מעלה את הסיכון למוות מוקדם ביותר משליש


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לאנשים ששומרים את רגשותיהם בבטן, סיכון מוגבר למוות בכלל ולמוות ממחלות לב וסרטן בפרט, בהשוואה לאנשים שאומרים את שעל ליבם. כך לפחות עולה ממחקר קטן שערכו חוקרים מהרווארד ואוניברסיטת רוצ'סטר.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Psychosomatic Research נערך בקרב כ-800 נשים וגברים שמילאו סקר בריאות בשנת 1996. הסקר כלל שאלות שמטרתן להעריך עד כמה הנחקרים מחזיקים רגשות בפנים. לדוגמא, הם היו צריכים לומר עד כמה הם מסכימים, בסולם של 1 עד 5, עם הצהרות כמו "כשאני כועס אני אומר לאנשים". לאחר 12 שנים הנבדקים התבקשו לחזור על הסקר. עד נקודת זמן זו מתו 111 מהם.

 

כאשר החוקרים השוו את הנחקרים עם הציונים הגבוהים ביותר בהחזקת רגשות בבטן לנחקרים עם הציונים הנמוכים ביותר, הם מצאו כי הסיכון למוות מכל סיבה שהיא עלה בכ-35% בקרב אלה ששמרו את רגשותיהם לעצמם. 

 

בניתוח של סיבות המוות, התגלה כי הסיכון למוות ממחלת לב היה גבוה ב-47% והסיכון למוות מסרטן היה גבוה ב-70% בקבוצה זו.

 

לא ברור מה הקשר בין שמירת הרגשות בבטן לבין הסיכון למוות. ייתכן שאנשים שלא מבטאים את שעל ליבם פונים יותר לאלכוהול וסיגריות. ייתכן שהדחק שנוצר עקב חוסר הבעה של מחשבות שליליות מפריע לאיזון ההורמונאלי בגוף.

 

כך או כך, מדובר במחקר קטן, ונדרשים מחקרים נוספים כדי להבין את תפקיד הבעת הרגשות בשמירה על הבריאות.

 

 

Journal of Psychosomatic Research published online 22 August 2013