מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותהאם פלפלים חריפים יכולים להאריך את החיים?

האם פלפלים חריפים יכולים להאריך את החיים?

מחקר גדול מעלה כי צריכה קבועה של פלפלים חריפים קשורה לירידה של 26% בסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם וירידה של 23% בסיכון למוות מסרטן


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מחקרים רבים הראו כי צריכה של פלפלים חריפים עשויה לשפר את הבריאות בדרכים רבות, וזאת בזכות הקפסאיצין – הרכיב שנותן לפלפלים את החריפות שלהם. בין היתר נקשרו לפלפלים חריפים תכונות נוגדות דלקת, נוגדות חמצון ונוגדות סרטן ונמצא כי פלפלים חריפים גם מסייעים לוויסות רמות הסוכר בדם. 

 

חוקרים מהקליבלנד קליניק ביקשו לבחון אם העדויות להטבות הבריאותיות של הקפסאיצין מתרגמות להפחתה בסיכון למוות מוקדם בכלל, ולמוות ממחלות לב וכלי דם או סרטן בפרט. לשם כך הם סקרו אלפי מחקרים בנושא כדי לאתר את המחקרים האיכותיים ביותר. בניתוח הנתונים שלהם הם התבססו על ארבעה מחקרים גדולים שכללו תוצאות בריאותיות ונתונים על צריכת פלפל חריף של יותר מ-570,000 נבדקים בארה"ב, איטליה, סין ואיראן.

 

המחקר החדש שממצאים ראשוניים ממנו יוצגו השבוע בכנס השנתי הווירטואלי של איגוד הלב האמריקאי, העלה כי בהשוואה לאנשים שלא אוכלים פלפלים חריפים או כמעט שלא אוכלים פלפלים חריפים, לאנשים שנוהגים לאכול פלפלים חריפים סיכון נמוך ב-25% למוות מוקדם מכל סיבה, סיכון נמוך ב-23% למוות מסרטן וסיכון נמוך ב-26% למוות ממחלות לב וכלי דם.

 

העדויות מצטברות 

 

מדובר במחקר תצפיתי, ולכן הוא אינו יכול להוכיח קשר של סיבה ותוצאה בין צריכת פלפלים חריפים להפחתת הסיכון למוות מוקדם. בנוסף, המחקר טרם פורסם בכתב עת מדעי ועבר ביקורת עמיתים. עם זאת, המחקר מצטרף למחקרים רבים שכבר הצביעו על קשר בין צריכת פלפלים חריפים להטבות בריאותיות שונות ולחיים ארוכים יותר.

 

לדוגמה, מחקר שפורסם באוגוסט 2015 בכתב העת היוקרתי BMJ וכלל כמעט חצי מיליון נבדקים בסין, העלה שלאנשים שצורכים מזון חריף בתדירות גבוהה סיכון מופחת למות במהלך תקופת המעקב. באופן כללי, בהשוואה לאנשים שאכלו מזונות חריפים פחות מפעם בשבוע, לאלה שאכלו מזונות חריפים לפחות 3 פעמים בשבוע היה סיכון נמוך ב-14% למות במהלך המעקב, ולאלה שאכלו מזונות חריפים פעם או פעמיים בשבוע היה סיכון נמוך ב-10% למות במהלך תקופת המעקב. כשהחוקרים בחנו את סיבות התמותה הספציפיות, הם מצאו כי אכילת מזונות חריפים נקשרה לסיכון מופחת למות ממחלות הקשורות לדרכי הנשימה, ממחלת לב איסכמית ומסרטן.

 

המחקר מסין גם העלה שהמקור של החריפות משפיע על הסיכון – הקשר בין תדירות אכילת מזונות חריפים לסיכון מופחת למוות היה חזק יותר בקרב נבדקים שדיווחו כי אכלו פלפלים חריפים טריים בהשוואה לאלה שצרכו פלפלים חריפים מיובשים, רוטב צ'ילי או תבלינים חריפים אחרים.

 

 

American Heart Association Scientific Sessions Report, Presentation P1036