השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אכילת יתר מגבירה סיכון לפגיעה בזיכרון
באנשים בני 70 ומעלה, אכילת יתר קשורה לסיכון מוגבר לבעיות זיכרון ופגיעה קוגניטיבית קלה
אכילת יתר קשורה לסיכון מוגבר לפגיעה קוגניטיבית קלה בבני 70 ומעלה. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מה- Mayo Clinic שיוצג בכנס האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.
המחקר נערך בקרב 1,233 נחקרים בני 70-89 שנתבקשו למלא שאלונים מפורטים בנושא התזונה שלהם במשך שנה. 163 מהנחקרים אובחנו עם פגיעה קוגניטיבית קלה.
המשתתפים חולקו ל- 3 קבוצות לפי כמות הקלוריות שצרכו ביום: 600-1,500 קלוריות, 1,500-2,100 קלוריות ו-2,100-6,000 קלוריות ביום.
לאחר נטרול משתנים העשויים להשפיע על הסיכון לפגיעה קוגניטיבית - כמו השכלה, היסטוריה של שבץ, דיכאון וסוכרת - נמצא כי בקבוצה שאכלה יותר מ- 2100 קלוריות ביום, למשתתפים היה סיכון גבוה יותר מפי שניים לפגיעה קוגניטיבית קלה בהשוואה לקבוצה שצרכה פחות מ- 1,500 קלוריות ביום.
החוקרים הבחינו גם בקשר של מינון-תגובה: ככל שהמבוגרים צרכו יותר קלוריות ביום, כך עלה הסיכון לפגיעה קוגניטיבית.
64th Annual Meeting in New Orleans Apr. 21-28, 2012
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט