מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אכילת ביצים יכולה להוריד לחץ דם
גם ביצים לא בהכרח מעלות רמות כולסטרול
ביצים הן מקור תזונה עשיר בחלבונים וחומרים מזינים לגוף. החשש (הלא בהכרח מוצדק) כי אכילת ביצים עלולה להוביל לעלייה ברמת הכולסטרול בגוף, גרם בשנים האחרונות לירידה בצריכתן.
בסימולציה של תנאי מערכת העיכול נבחנה השפעת אנזימי העיכול על ביצים שהוכנו בצורות בישול שונות (טיגון/בישול/לבן הביצה/צהוב הביצה). המחקר הראה שאכילת ביצים מבושלות או מטוגנות יכולה להוריד לחץ דם שכן נמצא כי אנזימי העיכול הפיקו מן הביצים פפטידים היכולים לפעול בדומה לתרופות מורידות לחץ דם. החוקרים הדגישו כי בביצים מטוגנות התהליך היה יעיל יותר מאשר בביצים מבושלות. המחקר הוכיח כי באופן עקרוני אכילת ביצים מטוגנות או מבושלות עשויה לווסת את לחץ הדם, ובכך להפחית גורם סיכון משמעותי למחלות לב, אך עדיין יש צורך במחקר מקיף בבני אדם כדי להגיע למסקנות חותכות.
J Agric Food Chem. 2009, 57(2), 471-477
ועוד, מחקר מבריטניה הטוען שאכילת ביצים לא מעלה כולסטרול, החוקרים מסבירים שרק כשליש מרמת הכולסטרול בדם מושפעת מהתזונה.
Nutrition Bulletin, 2009, 34(1), 66-70
אכילת ביצים לארוחת בוקר גם זרזה קצב הרזייה של נשים בדיאטה.