השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אכילה מנחמת
מחקר חדש מצא כי מזון טעים אכן יכול להרגיע אותנו כשאנו חשים לחץ
רבים מאתנו בוחרים לאכול מזון טעים ועתיר קלוריות כ"מזון מנחם" כשאנחנו בלחץ, על מנת להקל על תחושת הלחץ. חוקרים מאוניברסיטת סינסינטי הראו באמצעות ניסוי חדש שערכו בקרב חולדות, שמשקה מתוק וטעים (עתיר סוכרוז) אכן מפחית את התגובות העצביות, את תגובות הלב ואת התגובות התנהגותיות ללחץ.
מכיוון שהחוקרים השתמשו במשקה ממותק בממתיק מלאכותי, הם הראו שזו לא תוספת הקלוריות שאחראית להקלה בסימני הסטרס, שכן שימוש בממתיק מלאכותי הביא לירידה בלחץ ואילו כשביצעו בחולדות החדרה של סוכר ישירות למעי, זה כלל לא השפיע על הלחץ. מכאן, הסיקו החוקרים שזאת תחושת הסיפוק וההנאה המלווה את המתיקות האחראית להקלה על הלחץ, ולא הסוכר עצמו.
עוד מצאו החוקרים כי פגיעה באמיגדלה של החולדה, אזור משמעותי מבחינת רגש במוח, מונעת את ההשפעה המקלה של הסוכרוז על רמת הלחץ, כך שנראה שזהו האזור במוח המעורב בתחושת הסיפוק והפחתת הלחץ שמגיעה מהאוכל הטעים והמנחם. החוקרים אומרים כי נראה שהתגובה הטבעית של הפחתת לחץ עם האכילה של מזון טעים, מתרחשת דרך שינויים באמיגדלה וכדאי לקחת את האזור הזה במוח בחשבון כשמפתחים טיפולים אסטרטגיים למניעת השמנה והפרעות הקשורות ללחץ.
מחקר נוסף שערכו לאחרונה אותם החוקרים, מצא כי כאשר נתנו לחולדות משקה מתוק בכמות מוגבלת מספר פעמים, ההקלה בלחץ הייתה גבוהה יותר בהשוואה למתן כמות גדולה של משקה מתוק בפעם אחת.
Proc Natl Acad Sci U S A. 2010, 107(47), 20529-34
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט