מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאינטראקציה חברתית וכאב פיזי

אינטראקציה חברתית וכאב פיזי

זוהה קשר בין אינטראקציה חברתית לבין רגישות לכאב פיזי


דחייה חברתית עשויה לשכך כאב פיזי (צילום: PantherMedia)
דחייה חברתית עשויה לשכך כאב פיזי (צילום: PantherMedia)

פסיכולוגים מאוניברסיטת טורונטו הראו כיצד אופי של אינטראקציה חברתית משפיע על הרגישות של הפרט לחויית כאב פיזי. לתגלית עשויות להיות השלכות קליניות משמעותיות על יחס רופא-חולה ובכלל על ההרגשה הכללית של אדם על בסיס יומי.

 

"עשרות מחקרים בעשורים האחרונים הוכיחו כי לקשר חברתי לקוי ישנן השלכות בריאותיות רבות, כולל בריאות הלב וכלי הדם, תיפקוד מערכת החיסון, ההתאוששות לאחר ניתוח ועל תוחלת החיים בכלל", אומר טרי ברסוק, אשר מחקרו האחרון פורסם בכתב העת Pain. " המחקר שלנו הוא בין הראשונים שמראה בבני אדם כי תפיסת הכאב הפיזי יכולה להיות מושפעת מיידית על ידי סוגי החוויות החברתיות שיש לאנשים בחיי היומיום."

 

במסגרת המחקר, המשתתפים דירגו את העוצמה ואת האי נעימות של גירויים כואבים לפני ואחרי שהייתה להם אינטראקציה מובנית עם שחקן מיומן אשר הונחה להיות חם וידידותי או לחלופין אדיש. משתתפים אשר חוו אינטרקציה אדישה דיווחו על רגישות פחותה לכאב לאחר האינטראקציה בהשוואה לזו שנמדדה לפני. לעומתם, משתתפים שנחשפו לאינטראקציה חברתית חיובית לא הציגו שום שינוי ברגישות לכאב.

 

אם מפגשים חברתיים שליליים במקצת יכולים לעורר את אפקט שיכוך כאבים, זה לא מן הנמנע כי היפואלגזיה חברתית עשויה להיות משמעותית יותר בשגרת היום יום משחשבנו קודם לכן.

 

מתוך-ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן