לחץ דם
מנהלי קהילה
אין גיל מבוגר מדי לטיפול ביתר לחץ דם
טיפול ביתר לחץ דם בקשישים משפר אורך ואורח החיים
המחקר הראשון שתמך בצורך בטיפול ביתר לחץ דם בקשישים פורסם באמצע שנות ה-80. באוכלוסית הקשישים קיימת בעיקר עליית לחץ דם סיסטולית (הערך הגבוה), ובמשך שנים רבות היה חשש לטפל באגרסיביות ביתר לחץ דם בקשישים, מהפחד שמא לחץ הדם הדיאסטולי (הנמוך) ירד יותר מדי.
בשנים האחרונות פורסמו יותר ויותר מחקרים שהראו חשיבות הטיפול ביתר לחץ דם גם באוכלוסית החולים הקשישים. לטיפול ביתר לחץ דם השפעה מיטיבה על תחלואה וסיבוכים קרדיווסקולריים, כולל שבץ מוחי, אוטם שריר הלב ומוות פתאומי.
השפעות אלו נכונות גם באוכלוסיה המזדקנת, וזאת לפי סקירה של 15 מחקרים שכללו סה"כ מעל 24,000 חולים בגיל ממוצע של 74. החולה הקשיש ביותר במחקר היה בן 104 !! המחקרים נערכו בין השנים 1970 ועד 2008.
החוקרים שערכו את הסקירה הגיעו למסקנה כי טיפול ואיזון של יתר לחץ דם באוכלוסיה הקשישה הוביל לירידה משמעותית בתמותה ובתחלואה קרדיווסקולרית. הטיפול הפחית סיכון לשבת מוחי ונכות משנית לכך.
יש לזכור כי היום קל יותר לטפל ביתר לחץ דם. קיימים תכשירים רבים ויעילים, עם פחות תופעות לוואי. על פי הסקירה נמצא כי התוצאות הטובות ביותר באוכלוסית חולים זו, היו ע"י טיפול ב-2 תכשירים ליתר לחץ דם הניתנים במינונים נמוכים. שילוב זה הוביל לאיזון טוב של לחץ דם, עם מיעוט בתופעות לוואי.
www.medicalnewstoday.com/articles/167577.php
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה