מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותאימונותרפיה לסרטן שד טריפל נגטיב: תוצאות מעודדות

אימונותרפיה לסרטן שד טריפל נגטיב: תוצאות מעודדות

מחקר שבחן שילוב של כימותרפיה עם התרופה האימונותרפית טסנטריק בחולות סרטן שד שלילי לשלושת הסמנים מצביע על ירידה בסיכון להחמרה ושיפור בהישרדות


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

סרטן שד שלילי לשלושת הסמנים (טריפל נגטיב) הוא סרטן שד השלילי לקולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון ולכמות מוגברת של החלבון HER-2. סרטן מסוג זה נחשב אגרסיבי יותר בהשוואה לסוגים אחרים של סרטן השד, הן מבחינת התפשטות המחלה והן מבחינת הסיכון לחזרת הגידול והוא לרוב יאובחן בשלבים מתקדמים יותר.

 

כיום, הטיפול התרופתי בסרטן שד שלילי לשלושת הסמנים מוגבל בעיקר לכימותרפיה, מאחר שתרופות אנטי הורמונאליות או התרופות הביולוגיות הפועלות על החלבון HER-2 אינן מתאימות לטיפול בגידול מסוג זה. בימים אלה נערכים מחקרים רבים שבוחנים טיפולים שונים לסרטן שד טריפל נגטיב במטרה לפתח פרוטוקול טיפולי יעיל לגידולים המוגדרים טריפל נגטיב, שמהווים כ-15% ממקרי סרטן השד.

 

כעת מפרסמת חברת התרופות רוש ממצאים חדשים ממחקר קליני שלב 3 - המכונה IMpassion130 - שבוחן טיפול בתרופה האימונתרפית טסנטריק עם התרופה הכימותרפית אברקסאן כטיפול קו ראשון במטופלות עם סרטן שד שלילי לשלושת הסמנים גרורתי או מתקדם מקומי.

 

טסנטריק פועלת לחסימת החלבון PD-L1 שעל גבי הגידול הסרטני. כך היא מפריעה לקישור שבין PD-L1 לבין הקולטן PD-1 שעל גבי תאי T של המערכת החיסונית, באופן המשחרר את המערכת החיסונית של הגוף להילחם כנגד הגידול. התרופה כבר מאושרת כיום לטיפול בחולים עם סרטן שלפוחית השתן וסרטן הריאות.

 

לפי הודעה שפרסמה חברת התרופות, הטיפול הפחית את הסיכון להחמרה של הגידול והעלה את הסיכוי להישרדות בתקופת המעקב בנשים עם סרטן שד שלילי לשלושת הסמנים החיוביות לחלבון PD-L1. המעקב אחר המטופלות נמשך בימים אלה.

 

המחקר כלל 902 נשים עם סרטן שד מתקדם מקומית או גרורתי שחולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה טסנטריק ואברקסאן והשנייה קיבלה פלצבו (טיפול דמה) ואברקסאן, כאשר לא המטופלות ולא החוקרים יודעים מי קיבלה את הטיפול בתרופה האימונותרפית ומי קיבלה פלצבו.

 

לפי הדיווח של חברת התרופות, לא נצפו בעיות בטיחות מיוחדות עם השילוב של התרופות ותופעות הלוואי שתועדו במחקר הן אותן תופעות לוואי המוכרות לכל תרופה בנפרד.

 

הממצאים המלאים של המחקר טרם פורסמו ולכן בשלב זה לא ניתן לומר עד כמה הטיפול עשוי להועיל. הנתונים יוצגו בעתיד בכנס מקצועי ויוגשו לרשויות הבריאות ברחבי העולם לבחינה לקראת אישור הטיפול.

 

 

מקור: הודעה לעיתונות