מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםאיך ניתוח בריאטרי משפיע על התרופות שאתם נוטלים?

איך ניתוח בריאטרי משפיע על התרופות שאתם נוטלים?

לאחר ניתוח לטיפול בהשמנה נוצרים שינויים בגוף המחייבים התאמות בתרופות שהמטופל נוטל. 8 דברים שחשוב לדעת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ניתוחים בריאטריים, כמו שרוול קיבה ומעקף קיבה, משנים את צורתה של מערכת העיכול ומשפיעים על אופי והמשכיות הטיפול התרופתי שהמטופלים נוטלים באופנים שונים. בעקבות הניתוח משתנה ספיגתן של תרופות שהחולים נהגו ליטול לפני הניתוח ושל תרופות חדשות שיינתנו להם לאחר ניתוח. גם מינוני התרופות שהחולים נוטלים משתנים. חלק מהתרופות מוחלפות ובאחרות - בעקבות שיפור במחלות כרוניות - אין יותר צורך.

 

לכן, חשוב מאוד לבחון את הטיפול התרופתי לאחר הניתוח ולהתאימו מחדש, בהתחשב במצבו הבריאותי "החדש" של המנותח.

 

ריכזנו 8 דברים שחשוב לדעת. 

 

1. הדרכה נכונה

 

לפני הניתוח בקשו הנחיות ברורות ומדויקות מרוקח קליני, מרופא פנימי או מהמנתח, בנוגע לחלופות הנדרשות לטיפול התרופתי הקבוע שלכם, כולל תרופות ללא מרשם, גלולות, תוספי תזונה וגם תרופות הומיאופתיות שאתם נוטלים על בסיס קבוע.

 

הקפידו לפעול על פי הנחיות הרופאים או הרוקח הקליני לאחר הניתוח בכל הקשור למינונים ולחלופות של תרופות, תוך שיתוף רופאי המשפחה.

 

לפני לקיחת כל תרופה חדשה (כולל תרופות ללא מרשם), מומלץ לברר אם היא מתאימה לאחר ניתוח בריאטרי.

 

2. הכנה מראש

 

רכשו את התרופות החלופיות לפני הניתוח כך שתוכלו ליטול אותן כבר עם צאתכם מבית החולים. 

 

3. כתישת תרופות

 

נפח הקיבה שהוקטן בניתוח והחומציות הפחותה, מקשים על הקיבה לפרק תרופות. לכן, מומלץ לכתוש את התרופות או ליטול אותן בסירופ לאחר הניתוח. יש לוודא שמותר לכתוש את התרופות. אין לכתוש תרופות הפועלות בשחרור מושהה, מומלץ למצוא להן חלופות אחרות במידת האפשר.

 

4. שימוש בתרופות נכונות

 

לאחר ניתוח בריאטרי, ישנן תרופות שעלולות לגרום לתופעות לוואי ולסיבוכים כגון: כיבים, התייבשות, צניחת סוכר חריפה בדם ועוד. תרופות מקבוצת NSAID'S (תרופות נוגדות דלקת ללא סטרואידים כגון אדוויל, נפרוקסן ווולטרן) עלולות להעלות את הסיכון לכיבים. לעומתן, תרופות כגון אקמול ואופטלגין נחשבות בטוחות לשימוש.

 

5. תרופות למחלות לב וכלי דם וסוכרת

 

שימו לב. לאחר ניתוח תרופות משתנות נפוצות לטיפול ביתר לחץ דם עלולות לגרום להתייבשות ואף לפגוע בתפקוד הכלייתי.

 

אצל אנשים המטופלים בתרופות לדילול דם כגון קומדין, לעיתים נדרש לאחר הניתוח לשנות משמעותית את מינון התרופה, בעיקר בשל שינויי ספיגה.

 

תרופות רבות לסוכרת לא מומלצות לשימוש לאחר ניתוח בריאטרי, גם בגלל השינויים ההורמונאליים שמתרחשים לאחר הניתוח וגם משום שהן גורמות לצניחת סוכר חדה (היפוגליקמיה).

 

בתיאום עם הרופאים, מספר ימים עד חודשים לאחר הניתוח מפחיתים את מינוני התרופות לטיפול בסוכרת, יתר לחץ הדם וכולסטרול.

 

6. שינויים בתרופות עקב שיפור במחלות כרוניות

 

רבות מהמחלות הנלוות להשמנה מוטבות או נרפאות, בטווח של מספר ימים עד מספר חודשים לאחר הניתוח. הדבר מחייב מעקב ושינוי מינוני התרופות והפסקתן במידת הצורך - לאחר התייעצות עם רופא.

 

7. מעקב צמוד

 

הקפידו להגיע למעקב בהתאם להנחיות הרופאים בשנה הראשונה לאחר הניתוח. מנותחים שנוטלים תרופות בעלות טווח טיפולי צר, כגון פניטואין לחולי אפילפסיה, דיגוקסין לחולי לב, ואף אלטרוקסין, בהן רמת התרופה משפיעה מאוד על המחלה, נדרשים למעקב צמוד מאוד בעקבות הניתוח, לשם שינוי מינוני התרופה בהתאם לבדיקות וכדי להימנע מהחמרה או מהתפרצות מחלה.

 

8. תוספי תזונה

 

מאחר שכושר הספיגה של ויטמינים ומינרלים נפגע מאוד בעקבות הניתוח הבריאטרי, קיימת חשיבות רבה לנטילת תוספי התזונה בקרב מטופלים לאחר הניתוחים. התוספים שבדרך כלל נדרשים הם סידן, ויטמין D, חומצה פולית, ברזל, B12 ומולטי ויטמינים.

 

הקפידו ליטול את תוספי התזונה המומלצים, הם חיוניים ביותר להמשך תפקוד תקין של הגוף ומניעת מחלות אחרות.

 

 

*ד"ר כרמיל עזרן ממונה על הרוקחות הקלינית בבית החולים ובמרכז הבריאטרי "הרצליה מדיקל סנטר" ורוקחת קלינית בבית חולים השרון 

 

עוד על מה שצפוי לכם לאחר ניתוח בריאטרי 

 

 

סלעית1
28/04/18 1:50

למה לא מפרסמים את זה וכתבות אחרות בקבוצה היעודית לניתוחים בכמוני?? המנותחים שם..