מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאיך מרזים בבטן?

איך מרזים בבטן?

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בדקו מהי הדרך הטובה ביותר להילחם בשומן הבטני


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

עם הגיל מתרחשת באופן טיפוסי עלייה במשקל והצטברות של שומן באזור הבטן בפרט. מחקר חדש ביקש לבדוק איך אפשר למנוע את זה.

 

החוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו כי בגברים בריאים שהקפידו על ביצוע אימון משקולות יומי של 20 דקות הייתה פחות השמנה באזור הבטן, בהשוואה לגברים שהשקיעו את אותה כמות זמן בפעילויות אירוביות. זאת בעוד שפעילות אירובית נקשרה לפחות עליה במשקל מאשר אימוני משקולות. שילוב הפעילויות הוביל לתוצאות הטובות ביותר.

 

המחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Obesity בחן את הפעילות הגופנית, היקף המותניים ומשקל הגוף של 10,500 גברים אמריקאים בריאים בגילי 40 ומעלה, שהשתתפו במחקר קודם במסגרתו היו במעקב בין השנים 1996 ל-2008.

 

בניתוח הנתונים החוקרים התרכזו בהשוואה של שינויים ברמות הפעילות הגופנית של הנבדקים במשך 12 שנות המעקב, כדי לבחון אילו פעילויות הן בעלות ההשפעה הגדולה ביותר על היקף המותניים של הגברים.

 

נמצא כי גברים שהעלו את משך הזמן שהם בילו באימוני משקולות ב-20 דקות ביום עלו פחות בהיקף המותניים (0.67- ס"מ) בהשוואה לגברים שהעלו באופן דומה את משך הזמן שהם בילו בפעילות אירובית בעצימות בינונית עד גבוהה (0.33- ס"מ) או משך הזמן שבילו בפעילויות כמו עבודה בגינה ועליה במדרגות (0.16- ס"מ). כצפוי, גברים שהעלו את משך הזמן בו בילו בפעילויות בישיבה כמו צפייה בטלוויזיה חוו עליה גדולה יותר בהיקף המותניים. 

 

פעילות אירובית טובה יותר למניעת השמנה, אך אימוני משקולות טובים יותר לחיטוב הבטן (צילום: Shutterstock)

 

ידוע היטב כי השמנה מעלה את הסיכון למחלות כרוניות רבות בהן מחלות לב, סרטן וסוכרת. מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות מצאו כי השמנה באזור הבטן מעלה את הסיכונים הבריאותיים במיוחד.

 

החוקרים אומרים כי מאחר והזדקנות קשורה לאובדן של מסת שריר-שלד, לא מספיק להסתמך על משקל הגוף לבדו. לדבריהם, היקף המותניים מספק אומדן מדויק יותר להרכב גוף בריא בקרב מבוגרים.

 

אימוני משקולות או אימוני התנגדות אחרים הוכחו בשנים האחרונות כאמצעי חשוב לשמירה על הבריאות. במחקר שפורסם בתחילת השנה בכתב העת PLOS Medicine, חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו כי אימונים לחיזוק שרירים - כמו אימוני משקולות ויוגה - עשויים להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2 בנשים. בהשוואה לנשים שלא עסקו בפעילויות לחיזוק השרירים, נשים שעסקו באימוני התנגדות למיניהם במשך פחות משעה בשבוע היו בעלות סיכון נמוך ב-7% עד 17% לפתח סוכרת, נשים שעסקו באימונים כאלה במשך שעה עד שעתיים וחצי בשבוע היו בעלות סיכון נמוך ב-25% ונשים שעסקו באימונים יותר משעתיים וחצי בשבוע היו בעלות סיכון נמוך ב-40% לפתח סוכרת. המחקר העלה כי השילוב של אימוני התנגדות עם פעילות אירובית מספק את ההגנה הגדולה ביותר מפני סוכרת: לנשים שביצעו בשבוע פעילות אירובית במשך יותר משעתיים וחצי ולפחות שעה של אימוני התנגדות, היה סיכון נמוך ב-67% לפתח סוכרת בהשוואה לנשים לא פעילות.

 

מחקר שפורסם בשנת 2012 בכתב העת Archives of Internal Medicine מצא השפעה דומה בגברים - ירידה של 34% בסיכון לסוכרת בקרב גברים שהתאמנו בהרמת משקולות לפחות 150 דקות בשבוע, בהשוואה לאלה שלא עסקו כלל באימוני כוח. אצל גברים שהקפידו על אימונים אירוביים וגם הרימו משקולות נמצאה ירידה של 59% בסיכון לסוכרת.

 

 

מקור: אוניברסיטת הרווארד, הודעה לעיתונות

 

avoda202
12/01/15 14:45

ל kuti

אתה צודק, רק בסדר הפוך :). לאחר האימון האנאירובי רמות הגליקוגן בדמך נמוכות (בדומה אגב לקימה בבוקר). פעילות אירובית בשלב זה גורמת לשריפת שומנים זריזה יותר, כמעט מהרגע הראשון, בהשוואה לאירובי רגיל שדורש "תקופת חימום" של כעשרים דקות לפני שמתחילה שריפת שומנים (בעשרים הדקות הראשונות הגוף שורף פחמימות)

shaidan
11/01/15 14:46

I think the author should have stated that resistance training reduces body fat if it is subcutaneous (external) but not if it is visceral (internal). The way to reduce visceral fat is via diet and aerobic excercise.

ITV
02/01/15 13:59

איזה תרגילי משקולות צצריך?

ידדים זה בסדר?

kuti
24/12/14 18:18

כתבה נכונה,הייתי מוסיף שאירובי של 30 דקות מסלול או אופניים בעצימות גבוהה ולאחר מכן שעה של תרגילי כוח,זה המינון הנכון,כל אחד על פי מבנה הגוף והגיל,yes