מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאיך לשמור על מסת השריר כשיורדים במשקל?

איך לשמור על מסת השריר כשיורדים במשקל?

הכפלת כמות החלבון בתזונה עשויה להגן מפני אובדן שריר המתרחש בעקבות הרזיה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אחת הבעיות הכרוכות בהרזיה, היא שאנחנו לרוב מאבדים לא רק שומן, אלא גם רקמת שריר. מחקר חדש שפורסם כתב העת The FASEB Journal, מראה כי ניתן להימנע מאיבוד משמעותי של מסת שריר כאשר יורדים במשקל באמצעות דיאטה ופעילות גופנית.

 

המחקר החדש הראה כי בתקופות של הרזיה, הכפלת הכמות המומלצת של חלבון בתזונה היומית מונעת את האיבוד של מסת השריר ומקדמת הפחתה בשומנים.

 

במסגרת המחקר, החוקרים חילקו 39 גברים ונשים צעירים לשלוש קבוצות, כל אחת הייתה צריכה להקפיד על דיאטה מבוקרת עם רמה שונה של חלבון במשך 31 ימים: כמות החלבון היומית המומלצת על ידי הרשויות בארה"ב (0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף), פי שניים מכמות החלבון המומלצת ופי שלושה מהכמות המומלצת.

 

בעשרת הימים הראשונים המשתתפים קיבלו תזונה עם כמות קלוריות כוללת המיועדת לשמירה על המשקל, ואז במשך 3 שבועות נוספים החל ניסיון לרדת במשקל - של בערך ק"ג בשבוע - באמצעות הגבלת סך הקלוריות וביצוע פעילות גופנית. כל הארוחות הוכנו על ידי צוות המחקר והפעילות הגופנית הייתה מאוד מבוקרת.

 

החוקרים בחנו את הרכב הגוף ומדדים נוספים של המשתתפים גם לאחר עשרת הימים של התזונה לשמירה על המשקל וגם בסיום תקופת הירידה במשקל של המחקר.

 

במהלך תקופת המחקר המשתתפים ירדו 3.2 ק"ג בממוצע, בכל רמות החלבון שנבחנו. עם זאת, מתוך המשקל שירד, מסת השומן שירדה הייתה גדולה יותר ומסת השריר שאבדה הייתה פחות גדולה אצל אלה שהקפידו על דיאטה עם כמות החלבון הכפולה מהכמות המומלצת, בהשוואה לאלה שצרכו את כמות החלבון המומלצת.

 

באלה שכמות החלבון שצרכו הייתה גדולה פי 3 מהמומלץ, כבר לא נראה שיפור במצב בהשוואה לאלה שאכלו כמות כפולה.

 

לדברי החוקרים, המידע מצביע על כמות אופטימאלית - ואולי גם כמות מקסימאלית - של חלבון בתזונה, למבוגרים-צעירים פעילים, בתקופות קצרות של ירידה במשקל, בין אם ההרזיה מכוונת או לא.

 

עם זאת, נדרשים מחקרים נוספים בתחום, בהם מחקרים עם יותר משתתפים ומחקרים שיבחנו את השפעת הרכב החלבון בתזונה במשך תקופה ארוכה יותר.

 

 

The FASEB Journal, 2013, 27 (9), 3837-3847

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט