מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2מדריכיםאיך לשמור על כפות הרגליים

איך לשמור על כפות הרגליים

טיפים לשמירה על כפות הרגליים לחולה סוכרת שהתרחשה אצלו פגיעה בתפקוד העצבים


(צילום: panthermedia)
(צילום: panthermedia)

"כף רגל סוכרתית" (זיהום, נמק או כיב בכף הרגל) הוא אחד הסיבוכים השכיחים של מחלת הסוכרת. לפי ההערכה בספרות המקצועית כ-4%-10% מכלל חולי הסוכרת סובלים מכיבים בכף הרגל. במקרים לא מועטים עלול מצב זה להסתיים בקטיעות ברמות שונות של הגפיים, קטיעות המהוות לפחות 50% מכלל הקטיעות שמבוצעות בבתי החולים. 

 

על-פי נתוני המועצה הלאומית לסוכרת, בכל שנה מתרחשות בישראל כ-1,400 קטיעות איברים כתוצאה מהמחלה. 

 

אצל חולי סוכרת עלולה להופיע עם הזמן פגיעה בתפקוד העצבים (נוירופתיה), פגיעה בכלי הדם ההיקפיים והפרעה במנגנון ריפוי הפצעים מסיבות שונות. אבל, חלק ניכר מהפצעים והקטיעות ניתנים למניעה.

 

על מנת להגן על כפות הרגליים אצל מי שהתרחשה אצלו פגיעה בתפקוד העצבים בשל סוכרת מומלץ:

 

1. לבדוק את כפות הרגליים מדי יום ולחפש סימני סכנה, כמו הופעת נפיחות, אודם, שלפוחיות, חתכים, שריטות, דימום, פצעים או הפרשה. במידה ומתגלים סימנים כאלו יש לפנות לרופא באופן מיידי.


2. יש לרחוץ ולטפל בכפות הרגליים פעמיים ביום, תוך הימנעות ממים קרים או חמים מידי. לאחר הרחצה יש לנגב היטב ולמרוח קרם לחות על אזורים יבשים, תוך שמירה על יובש של המרווחים שבין האצבעות.


3. טיפול ביבלות ובציפורנים יש לבצע רק אצל מי שמוסמך לכך.


4. מידי יום יש לבדוק את הנעליים על מנת לגלות אזורי חספוס (תפרים בולטים, קפלים ועוד) או קיום גופים זרים בתוכם כמו אבנים, מחטים וכדומה.


5. יש להיבדק מדי 4 חודשים על ידי אורתופד, מומחה לכף רגל.


6. אין להלך ברגליים יחפות, על מנת למנוע פגיעה בכפות הרגליים.


7. אין לחמם את כפות הרגליים מול תנור, בכרית מחממת או במים חמים, על מנת למנוע כוויות.


8. יש להימנע מכל מעמס או חבלה של כפות הרגליים, וזאת על ידי הקפדה על שימוש בנעליים רחבות, רכות ולא לוחצות ומדרסים המקלים על נקודות לחץ מסוליית כף הרגל. את הנעליים מומלץ להחליף מדי פעם.

 

 

הכותב הוא מנהל השירות לכף רגל וקרסול, מחלקה אורתופדית ב', במרכז הרפואי תל-אביב

גביש---דוד
11/11/17 13:26

גרבי סכרת....אמנם יקרות מאד אבל אני מרגיש איתן מאד בנוח...המומלצות שלי קופרון עם האישור של האגודה הישראלית לסכרת...

בניבאלאנס
22/02/12 11:09

 ד"ר לוגר צודק בכל מה שכתב לגביי השנמירה על מצב בריא של כף הרגל ובקרה יומית על כף הרגל. רציתי להוסיף שחשוב מאב להלך בנעל שמתאימה לנתוני כף הרגל, לאופי השימוש היומי ועוד יותר - חובה לשלב מדרסים מיוחדים בעלי תכונות של רכות ובידוד אנטי בקטריאלי, השילוב בין מדרס ונעל נכונים מבטיח הגנה מלאה על כפות הרגליים בעמידה ובתנועה ובודאי אם קיימת פגיעה שעליה חובה לשים דגש רב.