מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותאיך חיים עם כאב כרוני? פרויקט תיעודי חדש

איך חיים עם כאב כרוני? פרויקט תיעודי חדש

איך מושפעים חיי המין של אדם הסובל מכאב כרוני? מה יותר קשה מהכאב עצמו? פרויקט חדש אסף עדויות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

גרשון משתגע ממה שאשתו צריכה לעבור בגלל הכאב שלו. "כמה האישה הזאת צריכה לעבור? ולמה? מה היא עשתה?" הוא אומר. קרן בחרה לא להביא עוד ילדים לעולם. כדי להיכנס להריון היא צריכה להפסיק להשתמש בתרופות שמונעות מהמחלה שלה להתפרץ. יש לה שני ילדים לטפל בהם. לדוד שסבל מכאבי תופת אמרו כל כך הרבה משפטים כמו "אולי אתה כבר לוקח את זה יותר ממה שזה" ו"אתה מאמין בכאב שהוא כבר לא קיים", שהוא כבר התחיל להאמין בזה בעצמו.

 

אחד מכל חמישה מבוגרים בארץ סובל מכאב כרוני, המשפיע על אספקטים שונים בחייו. ערוץ חדש באתר "כמוני" - שיתוף פעולה בין המרכז הישראלי למחקר איכותני של האדם והחברה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואתר "כמוני" - מביא קטעי וידיאו ואודיו של ראיונות עם אנשים המתמודדים עם כאב כרוני.

 

הפרויקט מבוסס על מתודה של אוניברסיטת אוקספורד והוא חלק מרשת בינלאומית של אתרים דומים, בהם מוצגים ממצאי מחקרים שנערכו בארצות שונות ביחס לעשרות מצבי בריאות וחולי שונים.

 

הערוץ הישראלי מבוסס על מחקר שערכו חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, בו רואיינו אנשים החיים עם כאב כרוני שסיפרו על חוויותיהם, על השפעות הכאב על חייהם ועל התמודדותם, וגם סיפקו עצות מניסיונם. 

 

בראיונות המשתתפים הדגישו כי אחת הסיבות שלהם להשתתף במחקר, היא היכולת להעניק משהו לאנשים אחרים במצבם - את מה שהיה חסר להם בתהליך ההתמודדות.

 

בערוץ רשימת נושאים מרכזיים, בכל נושא מרוכזים קטעים רלוונטיים מתוך הראיונות וממצאים מניתוח הראיונות. בין הנושאים: יחסים עם הממסד הרפואי, ניהול הכאב, טיפול תרופתי, השפעות כלכליות, התמודדות משפחתית והשפעת הכאב על חווית ההורות, על הזוגיות, המיניות ועל חיי החברה.

 

 

לפרויקט "משתפים את הכאב"

 

אפרת_זיו
06/03/14 15:38
Xrisula
06/03/14 15:13

האם בקרב הנחקרים היו סובלים ממגרנה כרונית?