מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותאיך אנורקטיות שופטות גוף של אחרות?

איך אנורקטיות שופטות גוף של אחרות?

מחקר: נשים הסובלות מאנורקסיה תופסות את גופן באופן שגוי, אך רואות את הגוף של אחרים בצורה מדויקת


מי תצליח לעבור בפתח? (צילום: Shutterstock)
מי תצליח לעבור בפתח? (צילום: Shutterstock)

כשהן מסתכלות על עצמן, נשים עם אנורקסיה לא רואות את המציאות ומעריכות שהן גדולות יותר ממה שהן באמת, אך כשהן שופטות גוף של אנשים אחרים, הן מדייקות הרבה יותר. כך הוכיח מחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS ONE.

 

חוקרים צרפתים מבית החולים האוניברסיטאי Lille גייסו 25 מטופלות עם אנורקסיה ו-25 נשים ללא הפרעת אכילה. הם השתמשו בפרוג'קטור כדי להקרין על קיר פתחים דמויי דלתות וביקשו שישפטו אם הם רחבים מספיק כדי שהן יוכלו לעבור דרכם או כדי שאדם אחר העומד לידן יעבור דרכם.

 

החוקרים מציינים כי בניסויים דומים שנערכו בעבר, אנורקטיות חשו שהן לא יכלו לעבור דרך פתחים דומים, גם אם הם היו רחבים מספיק כדי לעשות זאת בקלות.

 

במחקר הנוכחי, החוקרים מצאו כי נשים עם אנורקסיה דייקו כששפטו את היכולת של אנשים אחרים לעבור בפתחים, אך שגו כששפטו את היכולת של עצמן לעבור דרכם. נשים ללא הפרעות אכילה ענו נכון בשני התרחישים.

 

החוקרים מצאו קשר בין התפיסה של הנשים את היכולת שלהן לעבור דרך הפתח וגודל הגוף שהיה להן לפני שהפכו לאנורקטיות. זה מעלה את האפשרות שאנורקטיות עשויות עדיין לחשוב על עצמן כבעלות הגוף הישן שלהן ולא יכולות לראות כמה רזות הן נהיו.

 

 

PLoS ONE 7(8): e43241. doi:10.1371/journal.pone.0043241