הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
איך אנג'לינה ג'ולי נראית בלי פוטושופ?
נפלאות הפוטושופ: חוקרים בדקו עד כמה התמונות שאנו רואים במגזינים רוטשו. לא תאמינו למראה עיניכם
מה הייתם מוכנים לעשות בשביל הפנים של אנג'לינה ג'ולי או הבטן השטוחה של הדוגמנים שעל שער המגזין? אולי הגיע הזמן שתבינו שאתם לא באמת יכולים להגיע לזה, כי במקרים רבים זה פשוט לא אמיתי.
בשנים האחרונות, ביקורת רבה הוטחה במפרסמים ועורכי מגזינים על כך שהם לקחו את ריטוש התמונות רחוק מידי. נשים רזות באופן שלא יאמן, אנשים גבוהים ודוגמנים ללא קמט או כתם על הפנים מתנוססים על שלטי חוצות, בפרסומות ועל עמודי השער של מגזינים.
הדימויים הלא-מציאותיים הללו, אליהם אנו נחשפים בכל מקום, נקשרו להפרעות אכילה ובעיות דימוי גוף בנשים, גברים וילדים. לכן, במספר מדינות, בהן ישראל, יש ניסיונות לקדם חקיקה שתחייב סימון תמונות שעברו ריטוש על-ידי תוכנות מחשב.
במחקר שפורסם בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences חוקרים מאוניברסיטת דרמות' בדקו את מידת הריטוש של תמונות ודירגו אותן לפי מידת השינויים הדיגיטליים שעברו ועד כמה התמונה סטתה מהמציאות.
כדי להבין את עוצמת המניפולציה, צפו בעצמכם בתמונות לפני ואחרי ריטוש. בלחיצה על כפתורי ה- Toggle תוכלו לראות איך הגוף נהיה צר, הפנים נהיות סימטריות והקמטים נעלמים יחד עם הצלוליטיס.
לדברי החוקרים, סימון תמונות שעברו ריטוש אינו מספק, כי הוא לא מאפשר להפריד בין תמונות שרוטשו קלות, למשל עברו תיקוני צבע קלים, לתמונות בהן הדוגמן או דוגמנית שונו מעבר להיכר. הם מציעים סימון מיוחד שידרג את התמונות על-פי מידת השינויים שעברה הדמות. סימון כזה, יאפשר לאנשים הנחשפים לתמונה להבין עד כמה היא רחוקה מהמציאות ויגרום לעורכים ומפרסמים לחשוב פעמיים על כל שינוי. החוקרים אף פיתחו כלי שמאפשר למדוד את מידת השינוי שעבר המצולם.
רוצים לדעת איך נראית ברבי בגודל של אישה אמיתית?