מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותאיך אוזון מסייע לריפוי פצעים?

איך אוזון מסייע לריפוי פצעים?

עכשיו זה מדעי: מחקר ישראלי הוכיח לראשונה כי גז אוזון מסייע בריפוי פצעים ברגליהם של חולי סוכרת


האוזון מחטא את הפצע ונראה שיש לו גם השפעה המזרזת את תהליך ההצטלקות (צילום: Shutterstock)
האוזון מחטא את הפצע ונראה שיש לו גם השפעה המזרזת את תהליך ההצטלקות (צילום: Shutterstock)

 

מחקר שנערך בבית החולים וולפסון בשיתוף עם בית החולים סורוקה, הוכיח בצורה מדעית - לראשונה בעולם - כי השימוש בגז האוזון (O3) מסייע לריפוי כיבים ברגליים של חולי סוכרת.

 

כ 15% מכלל חולי הסוכרת מפתחים כיב במהלך חייהם. בכל רגע נתון, בין 3 ל- 4 אחוזים מחולי הסוכרת לוקים בכיבים מזוהמים ברגליים. במקרים רבים, פצע או כיב ברגל של חולה סוכרת, עלול שלא להבריא ולהישאר פתוח זמן ממושך, לעיתים מספר חודשים ואף שנים. פצע פתוח מסוג זה עלול להזדהם ולהוביל לנמק. מכאן הדרך לצורך בקטיעת החלק הנגוע - קצרה ביותר.

 

מזה שנים רבות מייחסים לגז אוזון תכונות מיטיבות ומרפאות פצעים קשיי ריפוי. האוזון מחטא את הפצע, דבר המקל על תהליך הריפוי. בנוסף, נראה כי לגז האוזון ישנה השפעה חיובית נוספת על הרקמה הפצועה, המתבטאת בעידוד גורמי צמיחה חיוניים המזרזים את תהליך ההצטלקות.

 

השימוש בגז אוזון כמסייע לרפא כיבים כרוניים ברגליים של חולי סוכרת, מקובל מזה שנים רבות בארצות רבות בעולם, אך בעיקר בחלק מהמדינות של ברית המועצות לשעבר.

 

"הרפואה המערבית מתקשה להכיר בגז אוזון כאמצעי לזירוז ריפוי פצעים כרוניים" אומר ד"ר חוליו וינשטין, מנהל היחידה לטיפול בסוכרת במרכז הרפואי וולפסון "הסיבה העיקרית נעוצה בעובדה כי על מנת להמליץ בוודאות על טיפול מסוים, הרפואה המערבית מחייבת 'רפואה מבוססת ראיות'. על כן, על מנת לייחס תכונות ריפוי בלעדיות לאוזון, יש צורך בביצוע עבודת מחקר פרוספקטיבית, בה יטופלו באופן אקראי מחצית מהסוכרתיים עם אוזון והמחצית השנייה בלעדיו".

 

וזה בדיוק מה שעשו החוקרים הישראלים. במסגרת המחקר טופלו 61 חולי סוכרת עם כיב ברגל. הטיפול כלל ניקיון של הכיב ברגל, מתן אנטיביוטיקה וחבישה הולמת. במקביל, כל המטופלים התבקשו להכניס את הרגל עם הכיב לתוך תא פלסטיק סגור, 3 פעמים בשבוע למשך 30 דקות כל פעם. מחצית המטופלים הכניסו את רגלם לתוך תא המכיל גז אוזון, ואילו האחרים הכניסו את רגלם לתוך תא המלא באוויר החדר שבעצם לא הכיל חומר בעל השפעה.

 

התוצאות הראו כי בקרב החולים אשר טופלו בגז אוזון נצפתה סגירה מלאה של הכיב ב- 81%. לעומת זאת, בקרב המטופלים אשר למעשה לא טופלו בחומר פעיל נצפתה סגירה של כיבים אצל 33% בלבד. 

 

"למיטב ידיעתנו, זהו המחקר הראשון בעולם, ובינתיים גם היחיד, שבדק וחקר את יעילות האוזון בריפוי כיבים ברגליים של חולי סוכרת, על פי דרישות הרפואה המערבית" מסכם ד"ר וינשטין.

 

 

את הכיבים ניתן למנוע. להמלצות לשמירה על הרגליים 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה