מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מיכאלה שואלת:  אני סובלת מבריחת סידן, רציתי לדעת איזו תזונה אפשר לאכול כדי לשמור על הסידן בגוף? הבנתי שמוצרי חלב אבל האם כל מוצרי החלב טובים? והאם יש דברים נוספים שאפשר ומומלץ לאכול חוץ ממוצרי חלב?

 

ד"ר נירית אבירן ברק משיבה: בעקרון כל מוצרי החלב מכילים כמות טובה של סידן, וישנם כאלו המכילים יותר סידן באופן יחסי, גבינה צהובה למשל (אם כי יש לזכור שמכילה גם הרבה כולסטרול). כמו כן יש תכולת סידן גבוהה גם בסרדינים ובטופו, שומשום וטחינה. מאידך, ישנם מזונות כקפאין שמשפיעים לרעה על ספיגת הסידן.

 

אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית במסגרת קופת החולים שלך ולקבל הנחיות מדויקות שיתאימו לך.

 

יש לכם מה להוסיף לדיון? הכנסו לפורום