סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
איבוד זכרון וסוכרת
סוכרת כגורם מוביל בין מיגוון גורמים המשפיעים על הסיכוי לדמנציה
גם סוכרת וגם דיכאון קשורים עם איבוד יכולות הזיכרון וכך מציעים החוקרים להגביר תזונת ירקות ופירות ולהגביר יכולות למידה כדי למנוע מראש התפתחות כזאת.
הרבה גורמים קשורים עם דמנציה כמו גם השמנה, לחץ דם גבוה או שומנים בדם אבל הבעיה היא המרחק בין התובנות ובין היכולת לתקן את המצב בפועל.
במחקר האנגלי-צרפתי בחנו כ- 1500 משתתפים מעל גיל 65, במהלך 7 שנים לגבי יכולות הזיכרון שלהם. יחד עם זה בחנו רמת השכלה, אינטליגנציה, הרכב תזונה, פעילות גופנית, עישון וצריכת אלכוהול.
מתוך כלל הנתונים יכלו לראות שללא סוכרת ועם הרבה ירקות ופירות אפשר להפחית את הסיכוי לדמנציה ב- 20%
גם שיפור ההשכלה יכול להפחית דמנציה בכ- 20%.
מענין שללא גן גורם דמנציה תהיה ההפחתה בסיכוי לאיבוד הזיכרון רק 7%.
צוות החוקרים שמטרתו היתה יישום בשטח של הפחתת הסיכוי לדמנציה הציע שהעשרת התזונה בירקות וטיפול בדיכאון יובילו להכי הרבה אפקט בפועל.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט