מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותאיבוד זכרון וסוכרת

איבוד זכרון וסוכרת

סוכרת כגורם מוביל בין מיגוון גורמים המשפיעים על הסיכוי לדמנציה


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

גם סוכרת וגם דיכאון קשורים עם איבוד יכולות הזיכרון וכך מציעים החוקרים להגביר תזונת ירקות ופירות ולהגביר יכולות למידה כדי למנוע מראש התפתחות כזאת.


הרבה גורמים קשורים עם דמנציה כמו גם השמנה, לחץ דם גבוה או שומנים בדם אבל הבעיה היא המרחק בין התובנות ובין היכולת לתקן את המצב בפועל.


במחקר האנגלי-צרפתי בחנו כ- 1500 משתתפים מעל גיל 65, במהלך 7 שנים לגבי יכולות הזיכרון שלהם. יחד עם זה בחנו רמת השכלה, אינטליגנציה, הרכב תזונה, פעילות גופנית, עישון וצריכת אלכוהול.


מתוך כלל הנתונים יכלו לראות שללא סוכרת ועם הרבה ירקות ופירות אפשר להפחית את הסיכוי לדמנציה ב- 20%
גם שיפור ההשכלה יכול להפחית דמנציה בכ- 20%.
מענין שללא גן גורם דמנציה תהיה ההפחתה בסיכוי לאיבוד הזיכרון רק 7%.

 

צוות החוקרים שמטרתו היתה יישום בשטח של הפחתת הסיכוי לדמנציה הציע שהעשרת התזונה בירקות וטיפול בדיכאון יובילו להכי הרבה אפקט בפועל.


BMJ 2010, 341, c3885
 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט