מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותאחד מ- 100 מקרי מוות נגרם מעישון פסיבי

אחד מ- 100 מקרי מוות נגרם מעישון פסיבי

דו"ח ארגון הבריאות העולמי: 600,000 אנשים מתים מידי שנה ברחבי העולם בגלל עישון פסיבי


עישון פסיבי אחראי ל- 1 מכל 100 מקרי מוות (צילום: panthermedia)
עישון פסיבי אחראי ל- 1 מכל 100 מקרי מוות (צילום: panthermedia)

 

מתביישים לבקש מהאדם שלידכם לכבות את סיגריה? כדאי שתדעו- עישון פסיבי הורג יותר מ- 600,000 איש ברחבי העולם כל שנה, 165,000 מהם ילדים. נתונים אלה עולים מדו"ח חדש של ארגון הבריאות העולמי (WHO) שהעריך את ההשפעה הגלובאלית של עישון פסיבי.

 

על פי הערכות הדו"ח שכלל 192 מדינות ופורסם בכתב עת הרפואי The Lancet, ב- 2004, השנה האחרונה בה היה מידע מקיף, עישון פסיבי גרם ל- 379,000 מקרי מוות בשל מחלת לב איסכמית, 165,000 מקרי מוות הקשורים לזיהומים בדרכי הנשימה התחתונות, 36,900 מקרי מוות מאסטמה ו- 21,400 מסרטן הריאות. סך הכל מדובר במקרה אחד מכל 100 מקרי מוות שנגרם בשל עישון פסיבי. למחיר גבוה זה, צריך להוסיף את מקרי המוות של המעשנים עצמם- מיליוני מקרי מוות נוספים בשנה. 

 

מתוך מקרי המוות שנגרמים בשל עישון פסיבי, 47% מתרחשים בנשים, 26% בגברים ו- 28% בילדים. החוקרים אומרים כי ההשפעה הגדולה ביותר של עישון פסיבי על ילדים קיימת במדינות מתפתחות וכי החשיפה של ילדים לעישון פסיבי לרוב מתרחשת בבית.

 

רק כשבעה אחוז מאוכלוסיית העולם חיה במדינות בהן מופעלים חוקים והגבלות נגד עישון במקומות ציבוריים, וגם כשקיימים החוקים, הם לא תמיד נאכפים.

 

לאחרונה פרסם משרד הבריאות כי 39 רשויות לא דיווחו למשרד על פעולות פיקוח ואכיפה של החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים.

 

למידע נוסף באתר ה- WHO

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה