מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותאושרה תרופה אוראלית חדשה לטרשת נפוצה

אושרה תרופה אוראלית חדשה לטרשת נפוצה

ה-FDA אישר את התרופה האוראלית השלישית לטרשת נפוצה – טקפידרה, שהייתה ידועה עד כה בשם BG-12


נוטלים כדור פעמיים ביום (צילום: Shutterstock)
נוטלים כדור פעמיים ביום (צילום: Shutterstock)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) אישר את התרופה טקפידרה (TECFIDERA) לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית. מדובר בתרופה השלישית המאושרת עד כה לטרשת נפוצה המיועדת לנטילה בבליעה.

 

התרופה של חברת ביוג'ן הייתה ידועה עד כה בשם (BG-12 (Dimethyl fumarate. היא מיועדת לטיפול בקו ראשון - כלומר אנשים עם טרשת נפוצה יוכלו לקבל טיפול בטקפידרה גם אם לא התנסו קודם לכן בתרופה אחרת (בניגוד לתרופות קו שני). את התרופה נוטלים בכדורים פעמיים ביום. זוהי התרופה האוראלית השלישית המאושרת לאנשים עם טרשת נפוצה (אחרי הגילניה והאובאגיו).

 

אישור הטקפידרה הינו צעד חשוב ומשמעותי בטיפול באנשים עם טרשת נפוצה. הטקפידרה היא התרופה העשירית המאושרת לטיפול במהלכים ההתקפיים של המחלה, כך שלנוירולוגים והמטופלים קיים טווח רחב של פיתרונות טיפוליים.

 

איך היא עובדת?

 

המכניזם המדויק בו משפיעה הטקפידרה על הגוף אינו ידוע במלואו. מתוך הניסויים שבוצעו מניחים החוקרים כי התרכובת הייחודית שבתרופה מפעילה מסלול תאי הנקרא Nrf2, אשר לו השפעה נוירו-פרוטקטיבית ואנטי דלקתית.

 

שני רכיבים אלה - מצד אחד הגנה על תאי העצב ומצד שני הפחתת הפעילות המזיקה של המערכת החיסונית - חשובים במחלת הטרשת הנפוצה, בה נפגעים תאי מערכת העצבים על ידי תאי מערכת החיסון.

 

מסלול Nrf2 אחראי על ההגנה התאית כנגד נזקי חמצון. בין השאר, אחראי מסלול זה על איזון והפחתה של ציטוקינים מחוללי דלקת והפעלה של תאי המערכת החיסונית מסוג לימפוציטים. אלו הם מרכיבים של המערכת החיסונית המביאים לפגיעה בתאי העצב במחלה. חיזוק והגברת הפעילות של מסלול זה – כפי שעושה הטקפידרה – יכול להביא להפחתה בנזק התאי המצטבר בחולי טרשת נפוצה ולהפחתה בנזק החמצוני של התאים וכך להביא לשיפור מצבם של החולים.

 

מה אומרים המחקרים?

 

ניסויים קליניים הראו כי הטיפול האוראלי בטקפידרה מפחית את כמות ההתקפים ואת פעילות המחלה במוח. כמו כן, מחקר אחד הראה כי הטיפול הצליח לעכב את התקדמות הנכות בעקבות המחלה.

 

במחקר ה-DEFINE, בקרב הנבדקים שקיבלו טקפידרה פעמיים ביום במשך שנתיים, 27% חוו התקפים, לעומת 46% מחברי קבוצת הביקורת שקיבלו פלצבו. מדובר בהפחתה של 49% בסיכון לחוות התקפים.

 

התוצאות הראו גם הבדלים משמעותיים ביעילות התרופה כפי שנראית בסריקות ה-MRI ובהפחתת הסיכון להחמרה במצב הפיסי כפי שמוערך על-ידי מדד ה-EDSS. מתוך הנבדקים שנטלו טקפידרה פעמיים ביום, 16% חוו החמרה ברמת התפקוד הפיסי לאורך שנתיים, לעומת 27% שחוו החמרה בקרב קבוצת הפלצבו - כלומר הפחתה של 38% בסיכון להתדרדרות במצב הפיסי.

 

במחקר נוסף שנערך והוצג ל-FDA, מחקר ה-CONFIRM, הייתה הפחתה משמעותית במספר ההתקפים השנתי בקרב הנבדקים שקיבלו טקפידרה. באלו שקיבלו טיפול אוראלי דו-יומי, פחת קצב ההתקפים השנתי ב-44% לעומת קבוצת הפלצבו. עם זאת, בניסוי זה לא נצפתה יכולת הטיפול לעכב את ההחמרה הפיסית, כפי שנצפתה במחקר ה-DEFINE.

 

מהן תופעות הלוואי?

 

תופעות הלוואי השכיחות ביותר של התרופה כוללות גירוי של העור (תחושה של חום, גירוד ופריחה אדומה על העור) וסימפטומים הקשורים למערכת העיכול (כגון, שלשולים, בחילות וכאבי בטן). מהניסויים עולה כי תופעות הלוואי היו שכיחות בחודשים הראשונים לטיפול ולאחר מכן הופחתו בהדרגה.

 

הטקפידרה מפחיתה את כמות הלימפוציטים בדם (תאי מערכת החיסון המגינים על הגוף), אך לא דווח במהלך הניסויים על זיהומים חמורים. בנוסף, התרופה גורמת לעלייה באנזימי הכבד, אך לא דווחו מקרים בהם הייתה פגיעה משמעותית בכבד.

 

לפי המלצות ה-FDA, טרם תחילת הטיפול בטקפידרה, על המטופל להציג לרופא המטפל ספירת תאי דם, ולחזור על ספירה זו מידי שנה. טרם תחילת הטיפול בנשים, עליהן לשוחח עם הרופא המטפל במידה והן בהריון או מתכננות להיכנס להריון בעתיד הקרוב.

 

ומה בישראל?

 

קבוצת 'מדיסון-פארמה' אשר תשווק את התרופה בארץ, תקדם רישום של הטיפול בישראל עבור המתמודדים עם טרשת נפוצה. "אנו נעשה את כל המאמצים להגיש לרישום את התרופה בארץ בהקדם, כדי שתהיה זמינה לציבור החולים בישראל" אומר מאיר יעקובסון, מנכ"ל הקבוצה. התרופה תוגש לוועדת סל התרופות בתקווה שתאושר ותיכנס לסל הבריאות.

 

 

להודעה המלאה באתר ה-FDA