מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאומנות נלחמת בדיכאון

אומנות נלחמת בדיכאון

אומנות עוזרת במניעת דיכאון


אומנות נגד דיכאון
אומנות נגד דיכאון

אם הינך מצייר, רוקד, מנגן בכלי מוסיקלי או רק נהנה ללכת למופעים או קונצרטים, סביר להניח כי הינך מרגיש בריא יותר ופחות מדוכא לעומת אנשים שלא עושים זאת.

 

הממצאים הללו הם מתוך סקר שנעשה על 50000 אנשים מרקעים סוציאו-אקונומיים שונים בנורווגיה. הסקר התבסס על מילוי שאלונים, ראיונות, בדיקות פיזיקליות, בדיקות דם ושתן וכל זה על מנת להרכיב פרופיל רפואי של 49.289 משתתפים במחקר. 

 

''נמצא קשר חיובי של השתתפות תרבותית לבין תפיסה עצמית בריאותית של משתתפי המחקר, הן גברים והן נשים'', אומר פרופ' גוסטין הולמן, חוקר ראשי. '' הממצאים הללו חזקים אף יותר בקרב גברים לעומת נשים''.

 

הממצא המפתיע של המחקר הוא שלמעמד סוציאו-אקונומי לא הייתה השפעה על תפיסת הבריאות. בין אם דובר על נהג אוטובוס או מנהל בנק, כל עוד הייתה השתתפות פעילה או רק צפייה שלו בתחום  כלשהו באומנות, לעובדה זו  הייתה השפעה חיובית של מצב הבריאות. למרות הממצאים, הקשר ביניהם לא מספיק חזק ומובהק על מנת לקבוע כי אומנות גורמת לאנשים להיות בריאים, אולם זה גורם לאנשים לחשוב אחרת על הבריאות בכלל ועל התנהגות בריאותית בפרט.

 

המלצת החוקרים לשירותי בריאות היא להתמקד בהזדמנויות לשיפור הבריאות ולא רק בסיכונים בריאותיים.

 

מתוך- ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן