מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אוכמניות יכולות לשפר את בריאות הלב
מחקר חדש: אוכמניות יכולות לשפר את בריאות הלב וכלי הדם
רוצים להגן על הלב? מחקר חדש מעלה את האפשרות שתזונה עשירה באוכמניות יכולה לעזור. חשיפה לרדיקלים חופשיים ולמחלות עשויה להביא לפגיעה בשכבת התאים הפנימית בכלי הדם ולכיווץ יתר של כלי הדם ולכן לגרום לעלייה בלחץ הדם ובדופק ולהתפתחות מחלה קרדיווסקולארית. באוכמניות נמצאו כמויות רבות של נוגדי חמצון שיכולים להגן על ה-DNA ולכן להפחית את הסיכון.
תזונאים יודעים מזה זמן רב כי לאוכמניות איכויות בריאותיות רבות. ארגון האוכמניות בארצות הברית מגדיר את האוכמניות כ"פרי-על" מבחינת נוגדי החמצון שבו, ומציין את היכולות שלו בהפחתת הסיכון לחלק מהמחלות הקטלניות המובילות כמו מחלות לב, יתר לחץ דם, שבץ ואלצהיימר.
המחקר הנוכחי של חוקרים מאוניברסיטת מיין, התמקד בהשפעת האוכמניות כגורם מגן מתהליכים ניווניים של כלי הדם.
החוקרים מצאו כי תזונה עשירה באוכמניות עשויה להגן על שלמות השכבה הדקה אך חיונית של התאים שמרפדים את פנים כלי הדם- האנדותל, השולט על כווץ והרפיית העורקים במערכת כלי הדם.
האנדותל חייב להישאר גמיש על מנת לספק את צורכי הגוף מבחינת זרימת דם וחמצן. חשיפה לרדיקלים חופשיים ומחלות, עשויה לגרום לפגיעה באנדותל ולכווץ יתר ובכך לעלייה בלחץ הדם ובדופק ולכן לגרום להתפתחות מחלה קרדיווסקולארית.
החוקרים מצאו באוכמניות כמויות רבות של נוגדי חמצון שבצריכה רגילה יכולים להגן על ה- DNA ולכן על האנדותל ובכך להפחית את הסיכון הסביבתי והגנטי למחלות לב וכלי דם בכ- 30 אחוז.
מחקר נוסף הציע מודל להקטנת טרשת העורקים בעכברים על ידי האוכמניות המגבירות את האנטי-חמצון.
J. Nutr. First published July 21, 2010
עריכה ותרגום: מיכל אברג'יל