מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אוכל חריף עשוי להאריך את החיים
אוהבים סחוג או קארי? תהנו. מחקר חדש מצא כי אוכל חריף מפחית את הסיכון למוות מוקדם
מחקר חדש שכלל כמעט חצי מיליון נבדקים בסין מצא שלאנשים שנהגו לאכול אוכל חריף בתדירות גבוהה היה סיכון מופחת למות במהלך תקופת המעקב של המחקר.
מזה זמן רב מדענים מכירים בכך שלתבלינים יש הטבות בריאותיות. אחד הרכיבים שנמצאים תחת אור הזרקורים של המדענים הוא קפסאיצין שאחראי לחריפות של פלפלים חריפים. קפסאיצין נקשר, בין היתר, להפחתת דלקתיות, הורדת לחץ דם, הרזיה והפחתת הסיכון לסרטן.
צוות חוקרים בינלאומי, בראשו עמדו חוקרים מאוניברסיטת פקינג בסין ומאוניברסיטת הרווארד בארה"ב, ביקש לבחון את ההשפעות של מזונות חריפים על הבריאות. לשם כך החוקרים התבססו על 487,375 אנשים שהשתתפו במחקר מעקב סיני המכונה China Kadoorie Biobank study. כל המשתתפים היו בני 30 עד 79 כאשר הם נכנסו למחקר וללא רקע של סרטן, מחלות לב או שבץ, והיו במעקב במשך 7.2 שנים בממוצע.
עם הצטרפותם למחקר, הנחקרים השיבו על שאלונים מפורטים בנוגע להיסטוריה הרפואית שלהם, אורח החיים שלהם ומנהגי האכילה שלהם – כולל התדירות בה צרכו מזונות חריפים. במהלך תקופת המעקב 20,224 מהנבדקים נפטרו.
לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו גיל, מין, פעילות גופנית וגורמים נוספים, ניתוח הנתונים חשף כי ככל שאנשים אכלו מזונות חריפים בתדירות גבוהה יותר כך עלתה הסבירות שהם יהיו בחיים עם סיום המעקב בסוף שנת 2013.
באופן כללי, בהשוואה לאנשים שאכלו מזונות חריפים פחות מפעם בשבוע, לאלה שאכלו אותם לפחות 3 פעמים בשבוע היה סיכון נמוך ב-14% למות במהלך תקופת המעקב. לאלה שאכלו מזונות חריפים פעם או פעמיים בשבוע היה סיכון נמוך ב-10% למות במהלך תקופת המעקב.
כשהחוקרים בחנו את סיבות התמותה הספציפיות, הם מצאו כי אכילת מזונות חריפים נקשרה לסיכון מופחת למות ממחלות הקשורות לדרכי הנשימה, ממחלת לב איסכמית ומסרטן במהלך תקופת המעקב.
נראה שהמקור של החריפות השפיע על הסיכון – הקשר בין תדירות אכילת מזונות חריפים לסיכון מופחת למוות היה חזק יותר בקרב נבדקים שדיווחו כי אכלו פלפלים חריפים טריים בהשוואה לאלה שצרכו פלפלים חריפים מיובשים, רוטב צ'ילי או תבלינים חריפים אחרים.
המחקר, שממצאיו פורסמו בכתב העת BMJ, אומנם מצביע על קשר בין אכילת מזונות חריפים באופן קבוע והפחתת הסיכון למוות, אך מחקר שכזה לא יכול להוכיח כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה, משמע שלא ניתן לקבוע כי המזון החריף בפני עצמו גורם לרידה בסיכון למוות מוקדם. נדרשים מחקרים נוספים בנושא לפני שניתן יהיה להמליץ באופן רשמי לאכול מזונות חריפים כדי להאריך את החיים.
דר דניאל גליקר
כל כך כוללני.
זה בריא.
זה אסור.
אנחנו כל כך שונים זה מזה.
בריא למי? אסור למי?
מהרישי איור-וודה מביאה כללים מאוד ברורים למי טוב חריף.
למי, מצד שני אסור חריף.
יכול להיות שתושבי סין שהשתתפו במחקר היו כולם אנשים אצלם היו דומיננטיות תכונות ואטה או כאפה.
כי אם היו במחקר הזה אנשים שמסווגים בפיטה, מצבם הבריאותי היה מתדרדר כתוצאה מאכילת מאכלים חריפים.