מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותאגוזים עשויים להפחית סיכון לסוכרת

אגוזים עשויים להפחית סיכון לסוכרת

מילאו כיסי באגוזים: מחקר מצא שצריכת לפחות שתי מנות אגוזים בשבוע מפחיתה את הסיכון לסוכרת בשליש


אגוזים מכילים חומצות שומן רב בלתי רוויות (צילום: Shutterstock)
אגוזים מכילים חומצות שומן רב בלתי רוויות (צילום: Shutterstock)

אגוזים מיטיבים עם הבריאות באופנים רבים. כעת מחקר חדש מצא גם קשר בין צריכת אגוזים לבין סיכון מופחת להתפתחות של סוכרת סוג 2 בנשים.

 

כדי לבחון את הקשר בין צריכת אגוזים וסוכרת סוג 2, חוקרים מאוניברסיטת הרווארד עקבו אחר יותר מ-58,000 נשים בגילאי 52-77 וכמעט 80,000 נשים בגילאי 35-52, במשך עשור. בתחילת המחקר הנשים היו ללא סוכרת, מחלות לב וכלי דם או סרטן.

 

הנשים דיווחו על צריכת האגוזים שלהן כל ארבע שנים באמצעות שאלונים. במהלך תקופת המעקב כמעט 6,000 מהנחקרות פיתחו סוכרת סוג 2.

 

ניתוח הנתונים העלה כי בהשוואה לנשים שכמעט לא צורכות אגוזים, בנשים שצרכו מנת אגוזים (28 גרם) בשבוע הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 היה נמוך ב-19%. צריכת שתי מנות אגוזים או יותר בשבוע נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת ב-33%.

 

החוקרים מניחים שחומצות השומן הרב בלתי רוויות שבאגוזים עומדות מאחורי הקשר בין צריכת אגוזים להפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת.

 

יש לציין שהמחקר לא מוכיח באופן חד משמעי כי צריכת אגוזים בפני עצמה מפחיתה את הסיכון לסוכרת. ייתכן שהיו גורמים מתערבים שהשפיעו על התוצאות.

 

המחקר מצטרף למחקר שפורסם בשנה שעברה שמצא כי החלפת פחמימות בתערובת אגוזים שיפרה את מדדי הבריאות של חולי סוכרת סוג 2.

 

 

J Nutr. 2013 Feb 20. Epub ahead of print

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט