מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאגוזים למניעת השמנת ילדים

אגוזים למניעת השמנת ילדים

מחקר: לילדים שצורכים הרבה אגוזים וירקות סיכון מופחת לעודף משקל. צריכת מוצרי חלב מעלה את הסיכון


צריכת אגוזים בתדירות גבוהה קשורה עם הפחתה של 40% בסיכוי לעודף משקל (צילום: Shutterstock)
צריכת אגוזים בתדירות גבוהה קשורה עם הפחתה של 40% בסיכוי לעודף משקל (צילום: Shutterstock)

 

צריכת ירקות ואגוזים יכולה אולי למנוע השמנת ילדים ובני נוער, בעוד שצריכת מוצרי חלב עשויה להגביר את הסיכון להשמנה. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Nutrition Journal. 

 

המחקר נערך בקרב 1,764 ילדים ובני נוער בגילאי 6-19 מקליפורניה, במטרה לבדוק את הקשר בין הסיכון לעודף משקל ובין צריכת מזון מקבוצות שונות.

 

החוקרים השוו את הנחקרים שצרכו הכי הרבה מזונות מסוימים לאלו שצרכו הכי פחות מהם (הרבעון העליון של צריכה והרבעון התחתון) ומצאו כי בקרב ילדים ובני נוער שצרכו קטניות ודגנים בתדירות הגבוהה ביותר, הסיכון לעודף משקל היה נמוך ב- 41% מאשר בקרב ילדים שצרכו מזונות אלו בתדירות נמוכה. תדירות גבוהה של צריכת אגוזים הייתה קשורה עם הפחתה של 40% בסיכון לעודף משקל. צריכת כמויות גדולות של ירקות הביאה להפחתה של 33% בסיכון לעודף משקל. מזון דל קלוריות נקשר עם הפחתה של 57% בסיכון, ומוצרי חלב נקשרו עם עליה של 36% בסיכון לעודף משקל. תדירות הצריכה של פירות, בשר, דגים וביצים לא נקשרה לסיכון לעודף משקל.

 

בעוד שהיה צפוי שצריכה של מזון דל קלוריות ושל ירקות תהיה קשורה עם סיכון מופחת להשמנה, הממצא לפיו צריכה גבוהה של אגוזים מפחיתה את הסיכון להשמנה מפתיע במידה מסוימת, אך משתלב עם ממצאי מחקרים אחרים המראים כי אגוזים משמינים פחות מערכם הקלורי.

 

החוקרים הסיקו כי צריכה קבועה של מזונות מסוימים המבוססים על הצומח עשויה למנוע עודף משקל בקרב ילדים ובני נוער. למרות שהתוצאות ראשוניות, הן תואמות לממצאים של מחקר אוסטרלי שמצא כי קיים קשר בין תזונה המבוססת על הצומח וסיכון מופחת להשמנה בבני נוער. מחקרים אלה מראים שכדאי לעודד צריכת ירקות ואגוזים למניעת השמנה.
 

 

Nutrition Journal, 2011, 10, 71

 

תרגום ועריכה: דינה ראלט