מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאבולוציית בישול ופחות לעיסה

אבולוציית בישול ופחות לעיסה

וגם שיניים טוחנות קטנות המעידות אולי על מזון מבושל


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

יש הדוגלים בתאוריה שהבישול הוא שהוביל את המין האנושי למקום כה אחר בין החיות, עכשו התווספו נתונים נוספים התומכים בתיאורית בישול - נתוני לעיסה.


בכנס Evolution 2010 conference באורגון הציגו כריסטופר אורגן וריצ'רד וורנגהם עדויות חדשות התומכות בהנחה שאנחנו הסתגלנו מזמן (לפני יותר ממיליון שנה) לאכול אוכל מבושל.
החוקרים טענו שאם הסתגלנו לאכילת אוכל מבושל הרי שנלעס הרבה פחות שכן אוכל מבושל הוא רך יותר ולכן דורש פחות לעיסה מאוכל חי.


במעקב אחרי משך זמן לעיסה אצל פרימטים (קופים ובני אדם) הראו החוקרים שחיה בגודל שלנו, בני האדם, היתה צריכה ללעוס במשך כמחצית מזמן העירות. אבל בממוצע אנחנו לועסים פחות מ- 10% מזמן העירות שלנו. דהיינו הסתגלנו לאכול מזון הרבה יותר רך שאינו דורש הרבה לעיסה.


גם בבחינת גודל השיניים הטוחנות אנחנו נמצאים מחוץ לטווח הקופים ויש לנו שיניים הרבה יותר קטנות. בבחינת מאובנים נמצא כי גודל השיניים הקטנות נראה כבר מלפני כמעט 2 מיליון שנים, מימי הנאנדרטלים ה- H. erectus.

עד לתאורית הבישול, לא היה הסבר לשיניים הקטנות.


עם הבישול קל להבין איך המזון הדורש פחות לעיסה ופחות עיכול איפשר הקצאת יותר אנרגיה להתפתחות המח שאכן בערך בתקופה הזאת החל לגדול.


המיגבלה של תאורית הבישול היא שאין עדויות לכך שהאבות הקדומים ידעו לשלוט באש לפני מיליון שנה.
העדות העתיקה ביותר לאש במגורי אנוש נמצאה בישראל בגשר בנות יעקב במימצאים מלפני כ- 800000 שנים של אבן אש חרוכה וכלי מתכת.


NewScientist, July 16, 2010, issue 2769

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט