מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותWii-משחק או דרך לכושר?

Wii-משחק או דרך לכושר?

רבים מאיתנו חושבים שקניית קונסולת המשחקים של Nintendo Wii תכניס אותנו לכושר, אך למחקר בנושא ישנן עבורינו תוצאות מפתיעות


Wii-כיף או בריאות?
Wii-כיף או בריאות?

מחקר שנעשה לאחרונה באוניברסיטת מיסיסיפי מראה כי למשחקים של Wii ישנה השפעה מועטה על הכושר הגופני של חברי המשפחה.

 

מטרת המחקר הייתה לבדוק האם שימוש בקונסולת המשחקים יכול להביא לעלייה בשיעור פעילות גופנית.המחקר נערך במשך 6 חודשים, במהלכם עקבו אחר 8 משפחות. המחקר חולק לשני חלקים: בשלושת החודשים הראשונים לא היה שימוש ב-Wii לעומת שלושת החודשים האחרונים בהם המשפחות קיבלו לביתן את המשחקים. במהלך כל תקופת המחקר, כושרם הגופני של חברי המשפחה הוערך על ידי מדדים אירוביים שונים. כמו כן, נבדק זמן השימוש במשחקים של כל חבר משפחה וכמה פעילות גופנית הושקעה באותו משחק.

 

תוצאות המחקר הראו כי קיים הבדל מובהק בכושר גופני של ילדים לאחר שימוש ב-Wii בשלושת החודשים. למרות זאת, לא נצפו הבדלים מובהקים בפעילות גופנית של כלל חברי המשפחה ביחד.  בנוסף,זמן שימוש ב-Wii ירד ב-80% במהלך התקופה מ-22 דקות ליום במהלך 6 השבועות הראשונים ל-4 דקות בלבד בשאר התקופה.

 

אז גם אם לא תכנסו לכושר בזמן משחק ב- Nintendo Wii, מה שבטוח הוא שתהנו!

 

מתוך- ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן 

כן נמצא הבדל בכושר הילדים וגם התוצאות המאכזבות של כלל המשפחה,  נבעו כפי הנראה מירידה בשימוש במשחקים, אז זה לא אומר שהמשחקים לא מעלים כושר...זה כמו להגיד שחדר הכושר לא מעלה כושר למי שלא מתאמן בו...
לפני שנה פרסמו שהמשחקים כן משפרים כושר במידה
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2009-11/aha-pav111109.php