מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותBMI בגיל 17 מנבא סיכון למחלות לב וסוכרת

BMI בגיל 17 מנבא סיכון למחלות לב וסוכרת

חוקרים ישראלים מצאו כי ניתן לחזות את הסיכון לסוכרת ומחלות לב על ידי ה-BMI בגיל ההתבגרות


על כל עלייה ביחידה אחת של BMI בגיל 17 עלה הסיכון לסוכרת ב- 10% (צילום: panthermedia)
על כל עלייה ביחידה אחת של BMI בגיל 17 עלה הסיכון לסוכרת ב- 10% (צילום: panthermedia)

 

 ה-BMI בגיל ההתבגרות יכול לנבא את הסיכון לסוכרת ומחלות לב בגיל מבוגר. גם רמות תקינות של BMI מעידות על סיכון לתחלואה. כך עולה ממחקר ישראלי שפורסם בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine.

 

במחקר שעקב במשך 17 שנים אחר למעלה מ-37,000 אנשי קבע בצה"ל, החוקרים מהמרכז הרפואי שיבא, חיל הרפואה, ואוניברסיטת בן-גוריון, בדקו את הקשר בין מדד ה-BMI (מדד מסת הגוף שמסתמך על יחס בין משקל לגובה) בגיל 17, כפי שנמדד בלשכת הגיוס, לבין הופעת סוכרת סוג 2 או מחלת לב בגילאי 25-47.

 

אנשי הקבע עוברים בדיקות תקופתיות אחת ל-3.5 שנים, מה שאפשר את המעקב הצמוד תוך עדכון מתמיד של גורמי הסיכון השונים למחלות. במהלך שנות המעקב אובחנו בקרב הגברים הצעירים 1,173 מקרים חדשים של סוכרת ו-327 מקרים חדשים של מחלות לב.

 

לפי הגדרות ארגון הבריאות העולמי, BMI תקין נע בין 19 ל-24.9, משקל עודף מוגדר בין 25 ל-29.9 והשמנת יתר מוגדרת כאשר ה-BMI הוא 30 ומעלה.

 

לאחר שנלקחו בחשבון גורמי הסיכון האחרים הקשורים לשתי מחלות אלו כמו גיל, פעילות גופנית והיסטוריה משפחתית, החוקרים מצאו כי קיימת עלייה משמעותית בסיכון לסוכרת, החל ממדד מסת גוף בגיל 17 של 23.4. החוקרים מציינים שכ-30% מאוכלוסיית הנערים בגיל זה הינם בעלי מדד מסת גוף שווה או גדול מערך זה. עוד מצאו החוקרים כי בממוצע, על כל עלייה ביחידה אחת של מדד מסת הגוף בגיל 17 עלה הסיכון לסוכרת כבוגר צעיר בכ- 10%.

 

עלייה משמעותית בסיכון למחלות לב הופיעה החל ממדד מסת גוף הגבוה מ-20.9 בגיל 17 (ערך הנחשב כתקין לחלוטין). כל תוספת של יחידה במדד מסת הגוף הייתה כרוכה ב- 12% תוספת לסיכון למחלת לב. יתרה מזאת, נערים שכמבוגרים היו בעלי משקל גוף תקין היו עדיין בסיכון מוגבר אם מסת גופם הייתה גבוהה מ-21 כאשר הם היו נערים. המשמעות היא שמדד מסת הגוף בגיל 17 ובגיל 30 היוו כל אחד גורם סיכון נפרד מהשני בניבוי מחלת לב מוקדמת.

 

"המחקר מחזק את ההנחה כי למחלת לב יש "זיכרון" ארוך יותר מאשר לסוכרת" אומרת פרופ' איריס שי מאוניברסיטת בן גוריון "לכן, עלינו לתת עליה את הדעת בשמירה על אורח חיים בריא גם בקרב ילדים ומתבגרים בעלי משקל תקין".

 

 

 

 

N Engl J Med 2011; 364:1315-1325April 7, 2011

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

מינרבה1
10/04/11 21:48
מינרבה1
10/04/11 21:46

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=168&v=169158&p=profilBlogDetail&idb=7949