מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2מדריכים7 עצות לבני זוג של סוכרתיים

7 עצות לבני זוג של סוכרתיים

שינויים באורח החיים, פחדים, קשיים מיניים ושינויים במצב רוח – סוכרת עשויה להשפיע על הזוגיות באופנים רבים. מה עושים?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אבחון סוכרת דורש שינויים משמעותיים באורח החיים ועלול להוביל לאי ודאות, מתח ואפילו לדיכאון. כל אלה ישפיעו גם על בן הזוג ועל הזוגיות. אז מה עושים כדי לעבוד על מערכת היחסים ובאותו זמן לסייע לבן/בת הזוג להתמודד טוב יותר עם הסוכרת?

 

1. תתעניין בסוכרת של בן הזוג - אבל תן לו להיות בשליטה

 

סביר להניח שבן זוגך יעריך מאוד את ההתעניינות בסוכרת שלו. זה יכול להיות מרגיע עבורו לדעת שהוא לא עובר את זה לבד. עם זאת – זכור שהוא בשליטה בסוכרת שלו. אין זה מקומך להחליט עבורו או לתת פקודות.

 

2. הצע רעיונות - אבל אל תנדנד

 

כולנו יכולים ליהנות מנקודת מבט שונה בזמנים שונים, כדי לעזור לנו לקבל החלטות. עם זאת, כדאי לוודא שאתה לא יותר מדי מציק או מנדנד. קח זמן כדי לדבר עם השותף שלך, כדי לראות מה עובד הכי טוב עבורו.

 

3. אפשר לו זמן לניהול הסוכרת

 

חשוב לאפשר זמן לבן הזוג לנהל את הסוכרת שלו – החל מלדאוג לכך שיהיה לו את הזמן לעשות את הבדיקות והזריקות ועד יצירת זמן לפעילות גופנית הולמת במהלך השבוע.

 

4. היה מוכן לשינויים במצב רוח

 

רמות סוכר גבוהה ונמוכות עשויות לעתים להוביל לעצבנות, בלבול, ולפעמים כעס. זה הוגן לאפשר מרחב תמרון כלשהו למצבי הרוח של בן הזוג. כמובן, אם התנודות נעשות קשות להתמודדות, בן הזוג יכול להיעזר באיש מקצוע.

 

5. דבר על קשיים מיניים

 

אם שמת לב שבן הזוג שלך נסוג מקיום יחסי מין בתדירות רגילה, זה יכול להיות קשור לסוכרת. אם הסוכרת משפיעה על יכולתו של בן הזוג שלך לקיים יחסי מין או ליהנות מהם, זה עשוי להיות קשה עבורו. חשוב לדעת כי ישנם טיפולים לבעיות בתפקוד מיני אצל גברים ונשים ויש גם דרכים חלופיות שבהן ניתן להשיג אינטימיות.

 

למידע נוסף על סוכרת ותפקוד מיני>>

 

6. דון בפתיחות ברגשות שלך

 

סוכרת משפיעה ללא ספק על הסוכרתי, אך היא משפיעה גם על בן/בת הזוג. שכיח שבן הזוג חש חרדה לבריאות ואיכות החיים של בן הזוג. בנוסף ייתכן שאתם עוברים קשיים בתהליך האבחון ושינויים שנראים מפחידים לאורך הדרך הצפויה. יש מספר גורמים אחרים שבהם הסוכרת של בן הזוג עשויה להשפיע עלייך: שינויים תזונתיים, שינויים בשגרה יומית והצורך להיות מקור התמיכה שלהם.

 

לעתים, אנשים עם סוכרת לא יכולים להבין עד כמה ניכרת השפעת הסוכרת שלהם על אחרים. כדאי לחלוק את הרגשות שלך עם בן זוגך מעת לעת.  

 

7. הפוך את הסוכרת להזדמנות זוגית

 

השינויים הנדרשים באורח החיים של סוכרתי אמנם בלתי מתפשרים עבורו, אך בפועל הם המתכון לאורח חיים בריא לכולם. שמירה על תזונה בריאה, הורדה במשקל, שמירה על איזון במשקל, פעילות ספורטיבית קבועה, שיגרת הליכה, הם עקרונות מחייבים להגנה על בריאותנו ושמירה על איכות חיינו.

 

במקום להרגיש תחושה של החמצה או הקרבה של הנאות החיים, ראו בגילוי הסוכרת הזדמנות לזוגיות להתמודד ביחד עם אתגרים חדשים ומגוונים. התחילו לצעוד ביחד, לרוץ, לרכב על אופניים, לשחות, לנסות סולמות מאמץ מגוונים, ללכת את "שביל ישראל", לבשל יחד, לחפש בשווקים תחליפים מעניינים שיתאימו לסגנון אכילה חדש בביתכם. כל אתגר של הסוכרתי הופך להיות אתגר זוגי, ועם תמיכה, הנאה, אופטימיות, תוכלו לחגוג ביחד את כל השינויים הנדרשים.

 

עדכון אחרון: פברואר 2018 

* טל שקד היא מאמנת אישית, טיפול משפחתי, במרכז DMC לטיפול בסוכרת