מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשות7 מעשים טובים וקלים לשנת 2017

7 מעשים טובים וקלים לשנת 2017

מתרומת שיער ועד חיבוקים לתינוקות שננטשו: ריכזנו מעשים טובים שתוכלו לעשות בשביל לתרום לבריאותם של אחרים ובשביל שיהיה לכם קצת יותר טוב בלב בשנה הקרובה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ההחלטה 'להיות אדם טוב יותר' הגיעה השנה לראש רשימת ההחלטות לשנה החדשה וגברה אפילו על ההחלטה 'לרדת במשקל' שזכתה למקום הראשון בשנים הקודמות. כך מצא סקר חדש של מכון המחקר מאריסט (MIPO) בארה"ב.

 

אם גם אתם רוצים להיות אנשים טובים יותר בשנת 2017, תוכלו להתחיל בניסיון לעזור לבריאותם הגופנית והנפשית של אחרים. אנחנו לא מבקשים מכם לתרום כליה (אם כי גם זו אפשרות), אלא מציעים מספר מעשים טובים הפיכים וקלים יחסית שאפשר לעשות - רובם כלל בלי לפתוח את הארנק.

 

1. לתרום שיער

 

אחת החוויות הטראומטיות עבור חולי סרטן, במיוחד נשים, היא נשירת השיער בעקבות טיפולי כימותרפיה. אובדן השיער גובה מחיר כבד מדימוי הגוף ונוטל את האפשרות להסתיר המחלה. מה אתם יכולים לעשות כדי לסייע? אם יש לכם שיער ארוך תוכלו לתרום אותו, כך שישמש להכנת פאות איכותיות לחולי סרטן.

 

מה זה דורש?

 

את השיער שלכם ואת הזמן שלוקח לגזור ולשלוח אותו או לחילופין - להגיע למספרה בה ניתן לתרום שיער (ולזכות בתספורת חינם!).

 

איך עושים את זה?

 

קיימים מספר עמותות וארגונים העוסקים בתרומת שיער, לחלקם ניתן לשלוח את השיער בדואר לאחר גזירתו בהתאם להנחיות (אל תגזרו לפני שאתם מוודאים באתר העמותה שהשיער שלכם מתאים וקוראים את ההנחיות) ואחרות גם מפעילות מספרות בהן ניתן לתרום את השיער.

 

אחד הארגונים הנפלאים האלה הוא עמותת פ.ל.א – פאה לכל אישה, שמטרתה לספק פאה בחינם לכל חולות הסרטן בישראל. את העמותה הקים אלי בן זיקרי, ספר שחלה בעצמו בעבר במחלת הסרטן. באחד מביקוריו בבית החולים הוא פגש חולה שסירבה להתחיל בטיפולים הכימותרפיים בשל החשש מנשירת השיער. בן-זיקרי החליט להעניק לה פאה והחולה שינתה את דעתה והחלה בטיפולים. כך הוא החל לסייע לחולות סרטן וב-2009 הקים רשמית את העמותה. את השיער ניתן לגזור בבית ולשלוח לעמותה, לפי ההנחיות באתר העמותה. אתם מוזמנים גם להגיע (בתיאום מראש) לאחד מסניפי העמותה או למספרות בכל רחבי הארץ המתנדבות עם העמותה לצורך איסוף תרומות שיער ומעניקות לתורמות השיער תספורת חינם. לברור על תרומת שיער והמספרות בהן ניתן לתרום יש לפנות לאתר העמותה או לאלי בן זיקרי בטלפון 0544575901.

 

בין העמותות הנוספות להן ניתן לתרום שיער גם עמותת זכרון מנחם ועמותת עזר מציון.
 

2. לתרום דם

 

התרמות הדם בישראל מבוצעות על-ידי שירותי הדם של מד"א, במטרה לספק לכלל בתי החולים בארץ את כל מרכיבי הדם הדרושים לטיפול בחולים ובפצועים. כדי לעמוד בדרישות הגוברות של מערכת הבריאות בישראל, יש להתרים 1,200 מנות דם (!) בכל יום. לא ניתן עדיין לייצר דם במעבדה ולכן לדם אין תחליף, כך שרק תרומת דם מאדם אחד יכולה להציל אדם אחר.

 

את הדם שתתרמו יקבלו פצועים או חולים שיובאו לטיפול כמו נפגעי תאונות, חולי לוקמיה (סרטן הדם) ומחלות ממאירות אחרות: יולדות, חולי לב, חולי המופיליה (אי קרישה) וחולים אחרים. תרומת הדם שלכם עשויה, בעצם, לסייע לארבעה חולים ולעיתים אף יותר, מפני שהדם ניתן לפירוק לכמה מרכיבים, שכל אחד מהם ניחן בסגולותיו שלו להצלת חיי אדם.

 

מה זה דורש?

 

להגיע לנקודה בה ניתן לתרום דם - כאלה קיימות כמעט בכל אזור בארץ. תהליך התרומה כולו אורך כ-25 דקות – וזה כולל מילוי שאלון ובדיקת לחם דם ורמת המוגלובין.

 

איך עושים את זה?

 

כל שצריך לעשות זה לבדוק באתר של מד"א היכן ומתי ניתן לתרום דם באזורכם. ניתן גם להוריד את האפליקציה של מד"א לסמארטפון, שמאפשרת למשתמש לקבל דיווח און-ליין על נקודת התרמת הדם הקרובה אליו בכל רגע נתון (על מנת להוריד את האפליקציה יש להקיש את מילות החיפוש: 'מד"א', 'תרמתי דם' או 'עזרה ראשונה' ב-app-store של אפל וב-play store של אנדרואיד).

 

רוצים לעשות מעשה טוב עוד יותר? ארגנו קבוצה של יותר מ-25 אנשים המבקשים לתרום דם. אז תוכלו להזמין צוות מתרימים שיגיע אליכם. ניתן לעשות זאת בטלפון 03-5300469 או דרך אתר מד"א.

 

3. לתרום מתנה לילדים חולים

 

במרכז שניידר לרפואת ילדים קיים מזה 25 שנים חדר קסום - חדר מלא במתנות, המשרת את הילדים המאושפזים בבית החולים. החדר מופעל על ידי עמותת ילדים שלנו. מתנדבי העמותה יוצאים מדי בוקר מחדר המתנות ומחלקים לילדים המאושפזים מתנת עידוד קטנה. ילדים גם מגיעים לחדר המתנות לפני ואחרי בדיקות רפואיות וטיפולים ובוחרים לעצמם איזו מתנה שהם רוצים. בנוסף, ילדים המאושפזים החוגגים את יום הולדתם בעת האשפוז מקבלים מתנת יום הולדת.

 

 

לפני כשנתיים עלה חדר המתנות למודעות בעקבות פוסט שהעלתה לפייסבוק אחת ממתנדבות העמותה, בו ביקשה לתרום מתנות. מאז החדר הוצף במתנות (רבות מהן כבר חולקו לילדים) ובתי חולים אחרים קיבלו השראה ופתחו חדרים דומים משלהם. כעת (ותמיד) נדרשות מתנות נוספות.

 

מה זה דורש?

 

רכישת מתנה (המתנה חייבת להיות חדשה מטעמי סטריליות) ושליחתה או הבאתה לבית החולים. רוצים לעשות מעבר? רכזו את העובדים במקום העבודה שלכם, את ההורים האחרים בגן/בבית הספר או את בני המשפחה המורחבת ואספו מתנות מכולם. בנוסף, ניתן גם להתנדב לעמותה.

 

איך עושים את זה?

 

לפרטים נוספים ולתרומת משחקים או התנדבות ניתן לפנות לאירית, רכזת הפרויקטים, בטלפון: 03-9217880 שלוחה 209 או במייל: Irit@ourchildren.org.il, לעמוד הפייסבוק של העמותה ואתר העמותה. כל מתנה (חדשה) תתקבל בשמחה גדולה על ידי חברי העמותה והילד שיקבל אותה, אך כרגע מורגש חוסר במתנות לתינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים ולמתבגרים עד גיל 18 ואלה יעזרו במיוחד.

 

4. להפסיק להשליך תרופות לפח

 

תרופות שאין בהן צורך יותר, תרופות שפג תוקפן או שאינן תקינות - אל תשליכו לפח. תרופות המגיעות לאתרי סילוק אשפה, מתפזרות בסביבה ועלולות לגרום לנזקים לבריאות הציבור ולזיהום סביבתי. חשוב שתרופות יעברו טיפול המתאים לחומרים מסוכנים והטמנה מבוקרת.

 

שימו לב - תרופות יקרות שמצבן טוב ותוקפן לא פג יכולות להציל חיים של חולים אחרים. ארגון "חברים לרפואה" מנתב תרופות, החל מתרופות כרוניות ועד לתרופות יקרות שאינן בסל הבריאות, בין אנשים שנשארו בידיהם תרופות לבין חולים הזקוקים להן ולא מסוגלים לממנן.

 

מה זה דורש?

 

כמעט כלום. פשוט להפסיק לזרוק תרופות לפח. במקום, רכזו אותן בשקית (רחוק מהישג יד של ילדים). כשיצטברו תרופות קחו אותן לסניף קופת החולים בביקור הבא שלכם.

 

איך עושים את זה?

 

בבתי המרקחת של סניפי קופות החולים קיימים מיכלים מיוחדים אליהם ניתן להשליך תרופות. אם מדובר בעודפים של תרופות יקרות תרמו אותם דרך מוקד 'חברים לרפואה' בטלפון: 03-5792220 או באתר הארגון www.haverim.org.il.

 

5. לתרום זמן וחיבוקים

 

מדי שנה ננטשים כ-300 תינוקות במחלקות היילודים של בתי החולים בישראל. על תינוקות אלה נגזרת בדרך כלל שהות ממושכת בבית החולים, ללא טיפול הורי מסור. התינוקות הנטושים זקוקים כמו כל תינוק לחיבוק חם, למגע, לליטוף ולאהבה ולדברים הבסיסיים האחרים להם זוכים תינוקות בחודשים הראשונים לחייהם. הצוות הרפואי המופקד על חדר עמוס תינוקות דואג לטיפול הפיסי בתינוקות ועל בריאותם, אך עקב העומס היומיומי הרב, אינו מסוגל לרוב לדאוג למלוא צרכיהם הרגשיים. כאן נכנסת לתמונה העמותה המופלאה "חיבוק ראשון", ששמה לה למטרה למלא את החלל הנוצר בהיעדר הטיפול ההורי ולספק עד כמה שניתן את הצרכים הרגשיים והקוגניטיביים החיוניים כל כך להתפתחותו התקינה של התינוק. מתנדבי "חיבוק ראשון" דואגים לבלות עם התינוק מספר שעות בכל יום, להעניק חום, אהבה ומגע וכן לשחק, לשיר שירים, להקריא סיפורים ועוד.

 

מה זה דורש?

 

ההתנדבות לעמותה דורשת זמן, מחויבות וחוסן נפשי. מסגרת ההתנדבות הנדרשת הינה פעמיים בשבוע למשך שלוש שעות בשעות היום, כאשר המתנדב מלווה את התינוק עד לשחרורו מבית החולים. גם תרומות כספיות יתקבלו בברכה ואלו יאפשרו לשמר ולהגדיל את המערך הסוציאלי של העמותה, ולהגיע לכל התינוקות הנטושים בישראל. 

 

איך עושים את זה?

 

שולחים בקשת התנדבות לפקס 03-5611379 או לדוא"ל office@tinokot.org.il. בבקשה כותבים מספר מילים על עצמכם, כולל גיל, מצב משפחתי, איזו מגורים ובאיזה בית חולים תרצו להתנדב, פרטי ניידות, זמינות והסבר מדוע אתם מעוניינים להתנדב בעמותה. כמו כן, יש להוסיף פרטי התקשרות. בהמשך תזומנו לראיון עם עובדת סוציאלית של העמותה, להיכרות מעמיקה ובדיקת מידת ההתאמה להתנדבות שהינה מורכבת ומאתגרת מבחינה רגשית ולעיתים אף ברמה הפיסית. בהמשך יהיה צורך בבדיקת מנטו (שחפת) וחיסונים.

 

6. ללמוד עזרה ראשונה

 

אחת הדרכים הטובות ביותר לעזור לאחרים היא לקבל את הכלים לסייע להם במקרה חירום. למדו איך להגיש עזרה ראשונה ולבצע החייאה. חשוב ללמוד זאת ממי שאתם יודעים שהוכשר להעביר הדרכות שכאלה. במד"א מציעים לציבור הרחב קורסים שונים בהם מלמדים החייאה ועזרה ראשונה ברמות שונות.

 

מה זה דורש?

 

הקורסים השונים דורשים זמן (בהתאם לסוג הקורס, החל מארבע שעות) ותשלום השתתפות. כך לדוגמה, ניתן לעבור קורס עזרה ראשונה קצר - במתכונת בוקר הנמשכת כיום אחד או במתכונת ערב הנמשכת 2 מפגשים בשעות הערב ובעלות של 195 ₪ וקורס החייאת תינוקות וילדים - שדורש מפגש אחד של ארבע שעות ועלותו 120 ₪ לאדם יחיד ו-180 ₪ לזוג.

 

איך עושים את זה?

 

על הקורסים השונים ניתן לברר וגם להירשם באתר של מד"א.

 

אם אתם רוצים לעזור אפילו יותר (וגם לחסוך כסף), אתם יכולים לארגן מפגש בו המדריכים של מד"א יגיעו אליכם. כך תדעו שהפצתם את הכלים שיוכלו לעזור לאנשים רבים בעת חירום, ותוכלו לחלק את עלות ההדרכה בין המשתתפים. לארגון הדרכה אצלכם השאירו את פרטיכם באתר מד"א

 

7. להתחסן

 

אחד הדברים החשובים ביותר שאתם יכולים לעשות זה להתחסן. אמרנו מעשים טובים עבור אחרים, אז מה הקשר לחיסונים? פרופ' דוד גרינברג, מומחה במחלות זיהומיות ורפואת ילדים, יו"ר חטיבת הילדים ומנהל היחידה למחלות זיהומיות בילדים במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה מסביר: "אנחנו מתחסנים עבור עצמנו אבל גם עבור אחרים - ילדים ומבוגרים שלא יכולים להתחסן בגלל גילם או מצבם הרפואי, כמו תינוקות בחודשים הראשונים לחייהם, חולי סרטן ואנשים עם בעיות במערכת החיסון".

 

פרופ' גרינברג מספק כדוגמה את החיסון לשעלת. "שעלת היא מחלת ילדים קשה שעלולה לגרום לסיבוכים רציניים ואף למוות בילדים. תינוקות כיום עדיין מתים משעלת. במבוגרים ללא מחלות רקע לרוב מדובר במחלה קלה, אבל אם הם נדבקים הם יעבירו את המחלה לאחרים. תינוקות עד גיל חודשיים לא יכולים לקבל את החיסון לשעלת וכך גם מבוגרים שחולים במחלות כמו סרטן ומחלות אימונולוגיות אחרות, להם המחלה מסוכנת במיוחד. כשאנחנו מתחסנים אנחנו מורידים את הסירקולציה של הגורם המזהם - הווירוס או החיידק - וכך אנחנו מגנים על 'החלשים שבעדר' ומפחיתים את הסיכון שלהם להידבק".

 

דוגמה נוספת היא החיסון לשפעת "יש לי במחלקה חמישה ילדים מאושפזים עם שפעת, בהם ילדים שלא ניתן היה לחסן בגלל מחלות רקע" אומר פרופ' גרינברג, שמציין כי ממש עכשיו יש גם התפרצויות של אבעבועות רוח ומזכיר שגם החצבת עוד אתנו.

 

מה זה דורש?

 

לפנות זמן להגיע למרפאה וכמובן דקירה קטנה.

 

איך עושים את זה?

 

יש חיסונים שניתנים רק פעם או פעמיים בחיים ויש כאלה שמומלץ לקבלם בתדירות גבוהה יותר, לדוגמה שעלת (כל עשר שנים) ושפעת (כל שנה). בדקו עם רופא המשפחה שלכם ועם רופא הילדים או אחות טיפת חלב שמטפלים בילדכם שאכן אתם וילדיכם קיבלתם את כל החיסונים המתאימים ובמידה שלא – בקשו מהם הנחיות איך להשלים את החיסונים הנדרשים.

 

 

 

מרים-אוחנה2
26/01/17 18:42

אני תורמת דם לפעמים כל שנה ולפעמים לא ,שנה שעברה כן תרמתי דם.

יונית002
03/01/17 9:02

תרומת דם זה דבר כל כך חשוב. כמו שכתוב, דם עדיין לא מייצרים במעבדה ובלי תרומות דם שלנו פשוט לא יהיה. כל שנה חייבים לתרום דם. זה לוקח בסך הכל חצי שעה במד״א וזהו. לכו לתרום !!!