מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

יוגה שואל: לאחרונה קראתי על מחקר שבו קבוצת חולי סוכרת קבלה דיאטה של 600 קלוריות ליום (כמובן בהשגחה רפואית). לאחר חודשיים 7 מתוך 11 משתתפים בקבוצת הבקורת נרפאו מהסוכרת (כמדומני סוג 2).


אני מעוניין לדעת מה דעת המומחים על ניסוי זה, האם מתארגנים בעולם ובארץ ניסויים נוספים באותו כיוון.
 

ד"ר דינה ראלט משיבה: כתבנו על הניסוי הזה בחדשות וזה נכון שרמת הסוכר ירדה אבל זה לא אומר שהם נרפאו מהסוכרת והשאלה היא מה יקרה עם הזמן? מה עוד שהניסוי היה עם מעט מאד משתתפים.


בניסוי היה בתזונה העדר של פחמימות ושל שומנים, .ולאור הרבה מימצאים מצטברים כבר הראו שאפשר להגיע לתוצאות טובות בבריאות הסוכרת עם תזונה דלת עמילנים אבל לא בהכרח כל כך דלת קלוריות שלדעתי תכניס את הגוף גם לסטרס שיהיה לו מחיר.
 

ד"ר משה זילבר מוסיף: כל סוכרתי אשר יוצב על "דיאטת כאסח" - ישפר את ערכי הסוכר שלו. זו חוכמה קטנה. הבעיה היא שקשה מאד להתמיד בדיאטת 600 קלוריות יומיות במשך שנים (ואפילו במשך שנה אחת).


לגבי סוגית ה"ריפוי": בחיים האמיתיים, חלק מן האנשים הללו מראים עליה בערכי הסוכר כאשר הם "חוטאים" באכילת פחמימות מרובות, כלומר תגובת הלבלב שלהם שונה בכל זאת מן התגובה באנשים שמעולם לא היו סוכרתיים.


עם זאת, אין ספק כי ככל שסוכרתי יצליח לשמור על משקל גוף קרוב יותר לנורמה, יאכל בצורה נבונה ויקפיד על פעילות גופנית סדירה - כך הסיכוי שלו להישאר מאוזן (לעתים מאוזן מאד) - גבוה יותר, וחלק יצליחו לעשות זאת ללא תרופות.
 

מרינה מוסיפה: לדעתי אין צורך בכמות קלוריות כ"כ מצומצמת. מה שחשוב - זה לצמצם אכילת הפחממות עד למינימום. במקום אפשר בכיף לאכול שעועית, עדשים וכו. כך הורדתי את HBA1C לתקין וגם ירדתי ברמות הטריגליצרידים מ 812 ל 330. השומן לדעתי פחות מזיק מפחממות.

 

גם לכם יש מה להוסיף לדיון הזה? הכנסו לפורום