מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
6 סודות שאסור להסתיר מהקרדיולוג
הסתרת מידע מרופא עלולה לגרום לנזקים לבריאות. איזה מידע אסור להסתיר מהקרדיולוג?
יש דברים שאנשים מעדיפים לא לספר, אבל כשמדובר במידע שמסתירים מהרופא, הביישנות עלולה לגרום לנזקים קשים. קבלו שישה סודות שאסור להסתיר מהקרדיולוג:
1. את העובדה שאינך נוטל את התרופות באופן קבוע.
לחוסר היענות לנטילת תרופות עבור מחלת הלב, או אפילו עבור מחלות אחרות, ישנן השלכות שעלולות להיות קריטיות עבור בריאות המטופל. לדוגמה: אי נטילת תרופה לטיפול ביתר לחץ דם באופן מסודר, עלול לגרום לכך שבעת הביקור אצל הרופא ערכי לחץ הדם שימדדו יהיו גבוהים בשל ההימנעות מהטיפול, מה שיגרום לרופא להעלות את המינון התרופתי ולכן לקבלת טיפול מיותר.
2. את העובדה שאתה נוטל תרופות כמו ויאגרה או סיאליס.
מדובר בתרופות המיועדות לשיפור התפקוד המיני באמצעות הרחבת כלי דם. לעיתים קרובות, המטופל מתבייש לדווח על נטילתן. להשמטת מידע זה השלכות משמעותיות ביותר, במיוחד אם מדובר בחולה עם בעיות בעורקי הלב כשיש צורך לתת תרופות מסוגים שונים המכילות ניטרטים המרחיבים את כלי הדם. במצב זה, בשל שילוב התרופות נוצר אפקט של תת לחץ דם מסכן חיים. באופן כללי חשוב לדווח לרופא על כל התרופות ותוספי המזון שאתם נוטלים.
3. את העובדה שאתה לא מקפיד על תזונה מתאימה.
המטופל חייב לדווח על הרגלי האכילה שלו. אם מטופל נדרש לשמור על דיאטה ולא לאכול סוג מסוים של מזון, אם מטופל ירד או עלה במשקל בצורה ניכרת או אם המטופל שינה הרגלי תזונה - כל אלו עשויים להיות משמעותיים במתן טיפול לבעיות לב, או יכולים להשפיע על יעילות הטיפול התרופתי שהמטופל מקבל. לדוגמה: קומדין הוא נוגד קרישה שבעת נטילתו צריך להקפיד על משטר תזונה מאוד מסוים מבחינת ירקות ירוקים (כדוגמת ברוקולי וחסה) במינונים מדויקים, כי אלו עשויים להשפיע על היעילות של הקומדין ולגרום לקרישת דם או לחלופין לדימום.
4. את העובדה שנטלת סמים כלשהם כמו אקסטזי או מריחואנה.
לעישון סמים קלים כגון מריחואנה, נטילת סמי הזיה שונים, פטריות הזיה, סמי מרץ, סמים קשים (קוקאין, הרואין וכדומה) וסמיים אחרים - יש השפעה על חולה לב, גם אם מדובר באירוע חד פעמי. לדוגמה: נטילת קוקאין עלולה לגרום לאוטם לב גם אצל צעירים וגם אצל כאלו שלא סבלו ממחלת לב קודם לכן.
5. את אופי התסמינים המדויק המאפיינים את מחלת הלב.
חולי לב מתבקשים לדווח על תופעות ותסמינים שונים הקשורים למחלתם ולתארם במדויק בעת הביקור אצל הרופא. הרופא שואל שאלות כגון: מה כואב? היכן כואב? מתי זה התחיל? באילו נסיבות זה כואב? האם יש קשר לשינוי תנוחה? מה משך הכאב? ועוד. דיוק במתן התשובה הוא מהותי לשם אבחנה נכונה ונגזר מכך גם לטיפול המתאים. לדוגמה: אם מישהו אומר שיש לו כאבים בחזה ללא הפסקה, או רגישות מסוימות רק ביום/ בלילה, והדבר אינו כך, הרי שהטיפול התרופתי הניתן יכול להיות לא מתאים ואף לגרום להחמרת הבעיה.
6. את העובדה שאתה נמצא במצב נפשי בעייתי.
מצב נפשי ירוד, בעיות בעבודה, בעיות בזוגיות ובעיות דומות עלולות להשפיע על המצב הבריאותי. אם מטופל חולה לב וסובל מתופעות של האצת דופק למשל, הרי שחשוב שהרופא יתייחס לתעוקה נפשית כי יש לכך השפעה מכרעת על הטיפול - גם על הטיפול התרופתי. במילים אחרות, חשוב להיות פתוח וכנה מול הרופא המטפל על מנת לקבל התייחסות טיפולית מתאימה והולמת.
* הכותב הוא מנהל טיפול נמרץ לב במרכז הרפואי הלל יפה
עדכון אחרון: אוגוסט 2015
אילן b
שלום , עברתי ניתוח מעקפים לפני כחודש , שאלתי האם אני זכאי לקבל אחוזי נכות [ כמה] והאם זה זמני או לצמיתות.?! תודה למשיב\ים
אורי6
דילמת הביצה והתרנגולת
רופא טוב צריך לדעת לשלוף מהחולה שמולו את המידע
בגלל המעמד והחרדה והבושה וחוסר הבנת החשיבות וכו'
יכול שהחולה לא יצליח להעביר את כל המידע החשוב
רופא טוב ידע לשלוף גם מחולה שלא מפוקס את המידע
yalla39
בכדי לזכות בטיפול יעיל וטוב חייבים לעדכן את הרופא בכל הפרטים, הנחשבים בעינך כחשובים וכשוליים לפעמים מידע שבעינך שולי הוא עיקרי לרופא ולפעמים הפוך, היה גלוי לב ותזכה בטיפול לב טוב,יעיל ומרפא בכל התחומים.