מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות5 מתכונים בריאים לשבועות

5 מתכונים בריאים לשבועות

מפאי ועד פאייה: ריכזנו מתכונים בריאים וטעימים, שיראו נהדר על שולחן החג. על הדרך תלמדו גם איך להכין פלפלים קלויים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

נכון שהמסורת של חג שבועות סובבת בעיקר גבינות עשירות, שמנת ושאר מטעמים מפנקים שלרוב לא עולים בקנה אחד עם המונח "בריא". אבל אפשר גם אחרת. עדינה בכר - דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית, עדי קיברסקי - דיאטנית בכללית ושפית וכרמית אלקיים - שפית מומחית לבישול בריא, חולקות את המתכונים הבריאים שלהן לשבועות. בכר גם בדקה עבורנו מה תכיל כל מנה מהמתכון. 

 

סלט סגול

 

 

(מתכון וצילום: עדינה בכר, דיאטנית אחראית בשירותי בריאות כללית, מנהלת שרון) 

 

החומרים (4 מנות) 

 

לסלט 

 

כוס פריקי (חיטה מעושנת). אפשר להחליף בחיטה רגילה

1 סלק בינוני קצוץ (מי שלא אוהב סלק יכול להחליף אותו בגמבה, בצל סגול או גזר)

4 גבעולי סלרי + העלים קצוצים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס נענע או כוסברה קצוצה

2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק

פלפל צ'ילי טרי או יבש

 

לתיבול

 

מלח

מיץ לימון (2-3 לימונים)

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

 

- משרים את הפריקי במים זמן קצר לפני בישולו, כאשר לכל כוס מים יש להוסיף כף חומץ או לימון כדי להוציא את החומצה הפיטית בחיטה שמונעת ספיגת ויטמינים ומינרלים חשובים כמו ברזל וסידן.

 

- מבשלים את הפריקי עד לריכוך (כ-10 דקות) ומסננים.

 

- לאחר שהפריקי מתקרר מוסיפים את כל הירקות והתיבול, מערבבים ומאחסנים בקירור.

 

באותו אופן בדיוק ניתן להכין סלט משעועית מש/ בורגול/ גרגרי חומוס/ פולי אזוקי או קוסקוס מלא.

 

ערכים תזונתיים למנה

 

קלוריות: 63

חלבון: 7 גרם

פחמימות: 31 גרם

סיבים: 4 גרם

 

מאפינס שיבולת שועל, פטה ופלפלים קלויים

 

(מתכון: כרמית אלקיים, צילום: מיכל רביבו, סגנון: גליה אורנן) 

 

החומרים (12 מנות) 

 

1כוס (100 גרם) שיבולת שועל שלמה

2 מיכלים (400 מ"ל) יוגורט עיזים

1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר חום

1/2 כוס פלפלים קלויים קצוצים (מתכון בהמשך). ניתן להחליף את הפלפלים בזיתי קלמטה

100 גרם פטה עיזים מגורדת

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

1 ביצה

1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

 

- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס. 

 

- מערבבים את שיבולת השועל ביוגורט העיזים ומשרים למשך מספר דקות.

 

- בקערה נפרדת מנפים קמח ומוסיפים אבקת אפייה, מלח וסוכר.

 

- מוסיפים לתערובת היוגורט/שיבולת שועל, גבינות ופלפלים קלויים, ביצה ושמן זית. מעבירים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים מעט. יוצקים לתבנית שקעים משומנת.

 

- אופים 20-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.

 

כיצד קולים פלפלים?

 

- מניחים פלפלים שלמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזליפים מעט שמן זית, טימין ומלח (לא הכרחי) וקולים למשך 40 דקות על חום גבוה (200 מעלות), הופכים וקולים למשך 20 דקות נוספות.

 

- מעבירים לשקית ניילון - הפלפלים "מזיעים" וכך קל יותר לקלף אותם. מקלפים (לא תחת מים, כדי שיישאר קצת טעם "קלוי") ומשתמשים לכל מטרה.

 

ערכים תזונתיים למנה 

 

קלוריות: 100

חלבון: 7 גרם

פחמימות: 15 גרם

סיבים: 0.6 גרם

שומן: 7.7 גרם

כולסטרול: 25 מ"ג 

 

*המתכון מתוך ספרה של אלקיים "תאנים צלויות ועדשים כתומות – אוכל שעושה שינוי". 

 

פאייה טבעונית

 

(מתכון: עדינה בכר) 

 

החומרים (ל-10 מנות) 

 

בטטה קטנה חתוכה לריבועים קטנים

1/2 קופסת פטריות חתוכות לחצאים

1 בצל קצוץ

100 גרם טופו

כף שמן זית

כוס אפונת גינה קפואה, שטופה ומסוננת

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

בהרט

קינמון (לא הכרחי)

1 חבילה (250 מ"ל) שמנת סויה 5%

1 כוס אורז מלא מבושל

 

אופן ההכנה

 

- מאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הטופו, מוסיפים את שאר הירקות פרט לאפונה - אותה מוסיפים רק לאחר שהירקות מוכנים.

 

- מוסיפים את השמנת ואת התבלינים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

 

- מסדרים בתבנית את האורז ומעליו את הירקות עם השמנת ומכניסים לתנור ל-10 דקות בחום של 200 מעלות.

 

ערכים תזונתיים למנה

 

קלוריות: 90

חלבון: 3 גרם

פחמימות: 11.5 גרם

סיבים: 1.2 גרם

 

פאי שומשום וגבינה 

 

 

(מתכון: כרמית אלקיים. צילום: מיכל רביבו. סגנון: גליה אורנן)

 

החומרים (לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ. 8 מנות)

 

לתחתית הפאי

 

½ כוס קמח מלא

1 כוס קוואקר (או שיבולת שועל טחונה במעבד מזון)

½ כוס שומשום

¼ כפית מלח דק

¼ כוס שמן קוקוס או שמן קנולה (עדיף כבישה קרה)

3 כפות מייפל טהור (לא סירופ בטעם מייפל) או סילאן ללא סוכר

 

למילוי הגבינה

 

500 גרם גבינת עיזים למריחה 5%

1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים

3 ביצים

½ כוס סילאן ללא סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

3 כפות קורנפלור

 

לקישוט

 

דובדבנים טריים מגולענים

 

אופן ההכנה

 

- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ.

 

- מכינים את תחתית הפאי: מערבבים בקערה את הקמח המלא, הקוואקר, השומשום והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את השמן עם המייפל. מוסיפים את תערובת השמן-מייפל לתערובת הקמח ומערבבים בעזרת האצבעות. התערובת נראית כמו חול ולא כמו בצק.

 

- בעזרת אצבעות רטובות משטחים את התערובת בתבנית המשומנת ודוחסים אותה לתחתית ולדפנות באופן שווה.

 

- אופים במשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים.

 

- מכינים את מילוי הגבינה: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, היוגורט, הביצים, הסילאן, קליפת הלימון והקורנפלור. 

 

- משטחים את המילוי על התחתית האפויה ואופים 20-25 דקות ב-180 מעלות עד שהמילוי מתייצב. מצננים היטב. שומרים בקרור במשך שעתיים לפני הגשה.

 

- לאחר שהעוגה התייצבה במקרר, מקשטים בדובדבנים טריים.

 

ערכים תזונתיים למנה


קלוריות: 380
חלבון: 15 גרם
פחמימות: 39 גרם
סיבים: 2.25 גרם
שומן: 18 גרם


מאפה פילו תפוחים חם

 

מתכון: עדי קיברסקי, דיאטנית קלינית בשירותי בריאות כללית ושפית

 

החומרים (ל-16 מנות) 

 

לפילו

 

12 עלי פילו

תרסיס שמן

 

למלית

 

8 תפוחים ירוקים (גרנד סמית) קלופים וחתוכים לפרוסות

שקית סוכרה לייט או ממתיק אחר

חצי כפית קינמון

1 כף קורנפלור

5 טיפות מיץ לימון

 

להגשה 

 

יוגורט 

 

אופן ההכנה

 

- מחממים מחבת ומשמנים בתרסיס שמן. מוסיפים את התפוחים, ממתיק וקינמון. מבשלים 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים קורנפלור ומיץ לימון ומצננים.

 

- משמנים תבנית ומחממים תנור ל-190 מעלות. מרססים דף פילו ומעליו מניחים דף נוסף. גם אותו מרססים ומניחים שף שלישי מעליו.

 

- חותכים את המלבן בעזרת סכין לארבעה ריבועים. במרכזו של כל ריבוע מניחים מתערובת התפוחים ואורזים עם הדפנות למעין חבילה. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הפילו ומניחים בתבנית.

 

- מרססים בתרסיס ואופים עד להשחמה (20-25 דקות).

 

- מומלץ להגיש עם יוגורט. 

 

ערכים תזונתיים


קלוריות: 50

חלבון: 0.5 גרם

פחמימות: 11 גרם

סיבים: 0.3 גרם

שומן: 0.3 גרם

 

 

למתכונים נוספים לשבועות 

 

 

דר-
08/06/16 20:09

שוב יש לי בעיה בהבנה. מילא שלא כתוב מהי ההגדרה של מנה - ניחא . נשגב מבינתי איך מנת סלט סגול היא 63 קלוריות כאשר היא מכילה 7 גרם חלבון (28 קלוריות)  ו- 31 גרם פחמימות (124 קלוריות) בחשבון פשוט 152 קלוריות.במאפינס שיבולת שועל, 100 קלוריות למנה בעוד התחשיב הבסיסי: 7 גר' חלבון (28 ק') 15 גר' פחמימות (60 ק') 7.7 גר' שומן (69.9) יחד 155 ק' , איך הגעתם מ-7.7 גר' שומן ל-25 מ"ג כולסטרול ? ועוד ועוד . במתכון של הפאייה הטבעונית נעלם שמן הזית מן התחשיב . זה פשוט לא שומן .
חפשו דייטאניות שמבינות !!! 


קלוריות: 100
חלבון: 7 גרם
פחמימות: 15 גרם
סיבים: 0.6 גרם
שומן: 7.7 גרם
כולסטרול: 25 מ"ג