מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדמדריכים5 מפורסמות שנאבקו בסרטן השד

5 מפורסמות שנאבקו בסרטן השד

סרטן השד הוא הסרטן השכיח ביותר בנשים בעולם והוא אינו פוסח על סלבריטאיות. 5 סיפורים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

סרטן השד הוא סוג הסרטן השכיח ביותר בקרב נשים ומהווה 25% מכלל מקרי הסרטן המאובחנים בנשים בעולם. בישראל, לפי המרכז הלאומי לרישום מחלות, אחת מכל 7.5 נשים יהודיות (כ-13%) ואחת מכל 14 נשים ערביות (כ-7%) תחלה בסרטן השד. בדיקות סקר - ובכללן ממוגרפיות תקופתיות ובדיקות גנטיות לנשים עם היסטוריה משפחתית של המחלה - עשויות להוביל לגילוי מוקדם ובכך להציל חיים.

 

העלאת המודעות לבדיקות מקבלת חיזוק נכבד בכל פעם שסלבריטאית בקנה מידה עולמי "יוצאת מהארון" ומספרת על האבחון והטיפולים שעברה. רובן שומרות את דבר המחלה לעצמן עד ההחלמה. בהמשך חלקן נהפכות לפעילות בארגונים שונים המקדמים מחקר ואבחון מוקדם של המחלה. לא מעט סלבריטאיות חלו בסרטן השד. ריכזנו חמישה סיפורים.

 

המודעות הצילה את חייה: סינת'יה ניקסון

 

 

 (צילום: Shutterstock)

 

סינת'יה ניקסון, המוכרת לרובנו כמירנדה ב"סקס והעיר הגדולה", אובחנה כחולה בבדיקת ממוגרפיה שגרתית באוקטובר 2006, כשהייתה בת 40. במסגרת הטיפולים, ניקסון עברה כריתה חלקית של השד וכן שישה וחצי שבועות של הקרנות ולאחר מכן המשיכה ליטול טיפול תרופתי. שנתיים לאחר מכן, בראיון ל-Good Morning America באפריל 2008, ניקסון סיפרה על מחלתה לראשונה.

 

בראיון מספרת ניקסון כי אמה חלתה בסרטן השד פעמיים, ולכן היא הייתה מודעת היטב לחשיבות שבגילוי מוקדם. בשל ההיסטוריה המשפחתית שלה, ניקסון עברה בדיקה גנטית לגילוי מוקדם, וגילתה כי היא לא נושאת את הגן. למרות זאת, היא מקפידה לעבור ממוגרפיות מגיל 35. בבדיקת הממוגרפיה הגורלית, מספרת ניקסון, היה משהו קטן שעורר את חשדם של הרופאים. לדבריה, הממצא היה כה קטן שהרופאים לא היו מתייחסים אליו, אלמלא העובדה שהוא לא היה קיים בבדיקות שנערכו בשנים הקודמות.

 

כשנשאלה אילו לקחים למדה ממאבקה של אמה במחלה, ניקסון ציינה: "צריך להבין כי זהו לא גזר דין מוות. זו בעיה רפואית. למזלנו, יש טיפולים רבים שיכולים לחסל את המחלה, ואם מגלים את הסרטן לפני שהוא מתפשט מעבר לשד, סיכויי ההצלחה עומדים על 98%".

 

כשנשאלה מדוע שמרה את דבר מחלתה בסוד, ענתה ניקסון בפשטות כובשת כי לא רצתה שהמחלה תהפוך לנחלת הכלל: "השתתפתי במחזה בזמנו, ולא רציתי שאנשים שבאים לראות אותי יחשבו על כך שיש לי סרטן, אלא יתמקדו בדמות שלי על הבמה". באופן מובן, ניקסון ציינה גם כי לא רצתה "צלמים שיופיעו בפתח בית החולים בכל פעם שאני עוברת הקרנה".

 

עם הזמן, הפכה ניקסון לפעילה בהעלאת המודעות למחלה ומ-2008 היא שגרירת Susan G. Komen for the Cure - ארגון ללא מטרות רווח המשקיע במחקר, העלאת מודעות וסיוע לחולות ביותר מ-30 מדינות ברחבי העולם.

 

רק המפיקה ידעה: אידי פאלקו

 

 (צילום: Shutterstock)

 

אצל אידי פאלקו, זוכת שני פרסי גלובוס הזהב ושני פרסי אמי על תפקידה ככרמלה סופרנו ב"הסופרנוס", אובחן סרטן שד בדרגה 1 ב-2003, כשהייתה בת 40. האבחון הגיע בעיצומה של העונה השישית של "הסופרנוס", ובדומה לסינת'יה ניקסון, גם פאלקו העדיפה לשמור לעצמה את דבר מחלתה.

 

בטקסט גלוי לב שכתבה ל-Health.com, פאקלו מספרת על רגע האבחון, הטיפולים וההחלטה שלא לספר לאיש מחבריה לסדרה על המחלה: "הרגע שבו הרופא אומר 'יש לנו חדשות רעות', הוא משנה חיים. בשבילי, הזמן עצר מלכת. לא יכולתי ללכת. לא יכולתי לנשום. למזלי, בן הזוג שלי היה איתי, אחרת הייתי מתעלפת שם. אבל אז חשבתי: 'אני אישה חזקה. יש לי את האמצעים לקבל טיפול טוב. אז למה לא אני? אולי עדיף שאני אחלה, מאשר אימא חד הורית לשלושה ילדים שעובדת בשלוש עבודות כדי להתפרנס. אני יודעת שאני יכולה להתמודד עם זה'".

 

בהמשך, פאלקו מספרת כי שמרה בסוד את דבר מחלתה כי שאלות כמו "את בסדר?" היו "משגעות אותי... הייתי רוצה לענות 'אני מפחדת, אני לא מרגישה טוב, השיער שלי נושר'". פאלקו סיפרה על המחלה למפיקה איילין לנדרס, והיא סידרה את לו"ז הצילומים של הסדרה סביב טיפולי הכימותרפיה שפאלקו עברה.

 

שהמחלה נכנסה להפוגה, היא מספרת, חשה הקלה, אך באופן מוזר גם דיכאון: "כל עוד את מגיעה לבית החולים כל שבוע, את יודעת שמישהו משגיח על המחלה שלך. כשהם אומרים לך: 'בסדר, בהצלחה', פתאום עולה המחשבה שאת לבד לגמרי".

 

בפרבואר 2004, כשהבינה ש"הסרטן לא הולך להרוג אותי", החליטה להקים משפחה. ב-2005 אימצה את בנה אנדרסון וב-2008 את בתה מייסי.

 

פפראצי מחוץ לבית החולים: קיילי מינוג

 

(צילום: Shutterstock)

 

הזמרת האוסטרלית אובחנה במאי 2005, בגיל 36. היא הייתה בעיצומו של סיבוב הופעות כשאובחנה ומיד ביטלה את המשך הסיבוב וכן את השתתפותה הצפויה בפסטיבל גלסטונברי. המחלה של מינוג הפכה מיד לנחלת הכלל, והזמרת סבלה מכיסוי תקשורתי אינטנסיבי, כולל נוכחות קבועה של צלמי פפראצי מחוץ לבית החולים שבו טופלה. הכוכבת הגדולה ביותר שאוסטרליה ייצאה מזה עשורים, "זכתה" אפילו להצהרת תמיכה פומבית מראש הממשלה דאז, ג'ון הווארד, שאשתו חלתה בסרטן השד ב-1996.

 

מינוג עברה ניתוח לכריתה חלקית של השד והחלה בטיפולי כימותרפיה מיד לאחר מכן. ביולי 2005 הופיעה לראשונה בציבור לאחר מחלתה, בזמן ביקור מתוקשר באגף האונקולוגי לילדים בבית חולים במלבורן.

 

בראיון לאלן דג'נרס ב-2008, מינוג סיפרה כי עברה אבחון שגוי אצל הרופא הראשון שפנתה אליו וכי הסרטן התגלה רק בסדרה שנייה של בדיקות. היא ציינה: "רק בגלל שמישהו לובש חלוק לבן ומשתמש במכשירים רפואיים גדולים, לא בהכרח אומר שהוא צודק". היא הוסיפה כי היא לא רוצה להפחיד אף אחד, אבל זו עובדה. היא ממליצה לסמוך על האינטואיציה ואם יש כל ספק לקבל חוות דעת נוספת.

 

בראיון אמוציונלי במיוחד לצוות האוסטרלי של תוכנית הראיונות "60 דקות", מינוג סיפרה כי "לקח שנים עד שקיבלתי את הבשורה שנפטרתי מהמחלה סופית [...] כשהחל לגדול לי השיער, זה היה כמו נס בשבילי".

 

"הסרטן זורם כמו נהר במשפחה": קתי בייטס

 

(צילום: Shutterstock)

 

קתי בייטס, הזכורה בין היתר כאנני וילקס המרושעת בסרט האימה "מיזרי", עברה חוויה מפחידה בהרבה מחוץ למסך. בספטמבר 2012, כשהיא בת 64, היא התוודתה בטוויטר כי אובחנה כחולה בסרטן השד חודשיים לפני כן, וכי עברה כריתה מלאה של שני שדיה. בעקבות המחלה, סבלה מלימפדמה (בצקת) בשתי זרועותיה.

 

בראיון למגזין AARP, בייטס סיפרה על מאבקה בסרטן השחלות ב-2003, ועל האבחון בסרטן בשדה השמאלי ב-2012: "לא התכוונתי לשחק עם זה יותר מדי, ועברתי מיד כריתה מלאה של שני השדיים. הסרטן זורם כמו נהר במשפחה שלי. אמי חלתה, האחיינית שלי חלתה, דודה שלי מתה מזה. גם אם אתן לא נושאות את הגן, ואני איני נשאית, אל תניחו שאתן בסדר".

 

לא חזרה לתיאטרון: מגי סמית'

 

(צילום: Shutterstock)

 

ב-2007, בעיצומם של צילומי הלהיט "הארי פוטר והנסיך חצוי הדם", דיים מגי סמית' - פרופ' מקגונגל בשביל רבים מכם - אובחנה כחולה בסרטן השד. בגיל 73 היא עברה כריתה חלקית של השד הנגוע והמשיכה בטיפולי כימותרפיה והקרנות בזמן הצילומים.

 

בראיון לטיימס ב-2009, שצוטט על-ידי הדיילי טלגרף הבריטי, סיפרה סמית' - אחת משחקניות התיאטרון הבריטיות הפורות של תקופתה - כי הטיפולים האינטנסיביים מרתיעים אותה מלחזור אל הבמה: "הטיפולים משאירים אותך כל כך מותשת", היא אמרה, "ואני לא בטוחה שאוכל לחזור לתיאטרון. אני מרגישה מאוד לא בטוחה בעצמי". סמית' אמרה כי תחושותיה קשורות בוודאי לגיל המאוחר שבו אובחנה: "לוקח יותר זמן להחלים, והגוף לא חזק. אני מפחדת מכמויות האנרגיה שצריך לשאוב כדי להופיע על הבמה".

 

על טיפולי הכימותרפיה שעברה בתקופת הצילומים לסרט אמרה: "הם לפעמים גורמים לך להרגיש כל כך הרבה יותר גרוע מהסרטן עצמו. את מרגישה חולה כל הזמן. אמרתי לעצמי: 'אני לא יכולה לעשות את זה'".

 

סמית' נלחמה במחלה וסיימה את צילומי הסרט. לתיאטרון הוא אמנם לא חזרה, אך בילתה שש עונות פורות ומוצלחת בלהיט הבריטי "דאונטון אבי".