מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות5 מתכונים בריאים עם דבש

5 מתכונים בריאים עם דבש

מהמנה הראשונה, דרך העיקרית ועד הקינוח: רגע לפני ראש השנה אספנו כמה מתכונים בריאים, טעימים וחגיגיים המכילים דבש


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כל שנה לקראת ראש השנה, זוכה הדבש לעדנה מחודשת. לפי מועצת הדבש, בחגי תשרי משווקים בישראל כ-1,600 טון דבש, שהם 40% מהתצרוכת השנתית.

 

הדבש, מזון טבעי הנאגר על-ידי דבורים מצוף פרחים, משמש לא רק כסמל לשנה מתוקה, הוא גם עשיר בסגולות רפואיות. דבש הוא כנראה הטיפול היעיל ביותר לשיעול, מסייע לריפוי פצעים בזכות תכונות אנטי בקטריאליות ולפי הרפואה הסינית ביכולתו לסייע לסובלים מעצירות. כדי ליהנות מהסגולות של הדבש עדיף להשתמש בו בצורתו הגולמית. חימום דבש מעל 40 מעלות פוגע באנזימים והוויטמינים שבו.

 

על המדף בסופר תוכלו למצוא דבש ממגוון סוגים. טעמו של הדבש, צבעו, ריחו, מרקמו וצורתו מתאפיינים בהתאם למקור הפריחה. באזורים ובתקופות אגירה שבהם קיימות צמחייה ופריחה אחידה בעלת צוף דומיננטי, מוגדר הדבש לפי המקור הדומיננטי (לדוגמה: דבש אקליפטוס מהנגב המערבי). באזורים אחרים, שבהם מקורו של הצוף בפריחה מגוונת של צמחים, מתאפיין הדבש לפי מיקום הכוורות ומועד האגירה (לדוגמה: דבש אביב מהגליל המערבי).

 

ככלל דבש כהה (שמקורו לרוב בצוף אבוקדו או בצוף אקליפטוס) מכיל שיעור גבוה יותר של מינרלים, בהם אשלגן, ברזל, זרחן, נתרן ומגנזיום וגם יותר נוגדי חמצון, בהשוואה לדבש הבהיר (שמופק מצוף הדרים וצוף פרחי בר).

 

רגע לפני שנפרט מתכונים בריאים עם דבש, חשוב לזכור: דבש עלול לגרום לתנודות חריפות ברמות הסוכר בדם והוא מסוכן לתינוקות מתחת לגיל שנה.

 

סלט ירוק עם דלעת טרייה ותפוזים


החומרים (10 מנות):

 

200 גרם דלעת טרייה בשרנית נקייה וחתוכה לקוביות קטנות

1.5 כוסות עלי בייבי – רוקט

1 חסה בינונית פרוסה לרצועות

1 בצל סגול פרוס דק

2 תפוזים קלופים פרוסים דק לרצועות

 

לרוטב:

 

2 כפות שמן זית או שומשום

3 כפות לימון או חומץ בן יין

3 שיני שום קלופות וחתוכות דק

כפית דבש

כף רוטב סויה

מלח/פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

- מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה. 

 

- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים בעדינות על הירקות. 

 

- אפשרות לשדרוג: לפני ההגשה אפשר לפזר 1/4 כוס שקדים או אגוזי פקאן פרוסים ו-3 כפיות קליפות לימון מגוררות דק.

 

ערכים תזונתיים למנה (כוס וחצי. ללא תוספת שקדים/פקאן): קלוריות: 84, חלבון: 3.2 גרם, פחמימות: 7.5 גרם, שומן: 5 גרם, סידן: 140 מ"ג, סיבים תזונתיים: 19 גרם. 

 

*המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז

 

בטטות ופלפלים קלויים בדבש וג'ינג'ר

 

החומרים (8 מנות):

 

2 בטטות גדולות קלופות

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים אדומים חריפים (אופציונלי)

מעט שמן זית איכותי

צרור רוקט

 

לרוטב

 

מיץ מ-2 לימונים

1/4 כוס שמן זית איכותי
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד

2 שיני שום כתושות

1 כף דבש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

- פורסים את הבטטות לעיגולים בעובי 1 ס"מ, מבשלים במים עם מעט מלח עד שהפרוסות מתחילות להתרכך (לא יותר מדי!). מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.

 

- בינתיים קולים את הפלפלים המתוקים והחריפים. את הפלפלים הקלויים קולפים, מסירים מהם את כל הגרעינים וחותכים לרצועות דקות וארוכות. (עוד על קליית פלפלים)

 

- מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות הבטטה משני הצדדים עד שהן מזהיבות.

 

- מסדרים את עלי הרוקט, הפלפלים והבטטות בצלחת הגשה. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, יוצקים ומגישים מיד.


ערכים תזונתיים למנה (שמינית מהכמות): קלוריות: 130, פחמימות: 10.5 גרם, חלבונים: 1.2 גרם, שומנים: 9 גרם, שומן רווי: 1.3 גרם, סיבים תזונתיים: 1.4 גרם, אשלגן: 205 מ"ג, ויטמין A (איי): 350 מק"ג, ויטמין C (סי): 50 מ"ג, ויטמין E (אי): 2 מ"ג, ברזל: 0.7 מ"ג. 

 

*המתכון באדיבות מועצת הצמחים

 

כרעי עוף בדבש, רימונים ומנגו

 

החומרים (8 מנות):

 

8 רבעי עוף - כרעיים מנוקים משומן

2 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי

2 כפות דבש (ניתן להחליף בסילאן)

3/4 כוס יין אדום מתוק (אפשר גם יבש)

2 כפיות קינמון

5 בצלים

גבעולי סלרי טחונים

2 כפות שום כתוש טרי

8 שיני שום פרוסות דק

2 כוסות גרגרי רימוני טריים

2 כוסות מנגו חתוך לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:

 

- מטגנים את הבצלים ופרוסות השום בשמן זית.

 

- מוסיפים את היין והקינמון ומאדים עד שכמות היין מצטמצמת. 

 

- מוסיפים את הדבש ומיץ הרימונים וממשיכים לאדות עד שכמות הנוזל מצטמצמת. 

 

- מורחים את העוף בשום הכתוש וברוטב שנוצר ומשרים ברוטב במשך הלילה בתבנית מכוסה ניילון נצמד.

 

- מניחים בתחתית סיר הקדרה את גבעולי הסלרי ועליהם את העוף עם הרוטב.

 

- מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של ˚180, למשך שעתיים.

 

- חשוב כל חצי שעה לפתוח את הסיר ולזגג את העוף. אם צריך, להוסיף קצת מים.

 

- 15 דקות לפני סיום האפייה מוסיפים את קוביות המנגו וממשיכים לאפות.

 

- לפני ההגשה מפזרים מעל הקדרה את גרגרי הרימון הטריים.

 

ערכים תזונתיים למנה (כרע עוף): קלוריות: 320, חלבון: 22.5 גרם, פחמימות: 8.7 גרם, שומן: 22.5 גרם, אשלגן: 487 מ"ג, מגנזיום: 35 מ"ג, סידן: 28 מ"ג, ברזל: 5 מ"ג. 

 

*המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל

 

דובשניות

 

החומרים (ק"ג עוגיות, כ-60 עוגיות): 

 

1 כוס סוכר חום

1 כוס דבש קל

3 ביצים

1 לימון: מיץ וקליפה מגוררת דק

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית זנגוויל

1/2 כפית ציפורן טחונה

2 כפות יין אדום מתוק או קוניאק

1.5 כוסות קמח (עדיף מחיטה מלאה)

1 כוס שקדים או אגוזים טחונים

1/2 כוס שמן קנולה

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

 

אופן ההכנה: 

 

- מערבבים את הדבש, הסוכר, הביצים, מיץ וקליפת הלימון, הציפורן, הקינמון, הזנגוויל, הסודה לשתייה, השמן והקוניאק/יין.

 

- מוסיפים לאט את הקמח והשקדים הטחונים עד שיתקבל בצק גמיש ונוח לרדוד.

 

- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעובי 5 מ"מ. 

 

- קורצים עיגולים צפופים באמצעות כוס בגודל בינוני.

 

- מסדרים את העוגיות בתבנית אפייה גדולה ומשומנת, על נייר אפייה משומן קלות, כשמקפידים לרווח אותן זו מזו (הן תופחות).

 

- מכניסים לתנור בחום בינוני (190 מעלות) עד להשחמה קלה. 

 

- מקררים את העוגיות ומאחסנים בקופסה סגורה היטב. אפשר לפזר עליהן מעט אבקת סוכר. 

 

ערכים תזונתיים לעוגייה: קלוריות: 50, חלבון: 2 גרם, פחמימות: 8 גרם סיבים תזונתיים: 0.5 גרם, ברזל: 0.5 מ"ג.

 

*המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל

 

עוגת דבש ללא קמח

 

 

 

החומרים (10 מנות):

 

6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

4 ביצים

2 כפות דבש

כפית אבקת אפייה

כף שומשום

 

אופן ההכנה:

 

- מערבבים את כל החומרים פרט לשומשום.

 

- מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומפזרים מעל את השומשום.

 

- אופים 20-25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. 

 

ערכים תזונתיים למנה (עשירית מהעוגה): קלוריות: 80, חלבון: 3.3 גרם, שומן: 5.5 גרם, פחמימות: 4.5 גרם, סיבים תזונתיים: 0.72 גרם. 

 

*המתכון באדיבות עדינה בכר: דיאטנית אחראית בשירותי בריאות כללית, מנהלת שרון

 

 

 

מתכונים מעוררי תיאבון (חלק מהם).
חשוב מאוד לזכור!!!
דבש מחומם למעלה מ-45 מעלות, לא רק שהוא מאבד כל ערך תזונתי/בריאותי, אלא שהוא הופך רעיל.
לא לחמם ולא לבשל עם דבש.