מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמדריכים5 מפורסמים שלקו במחלות לב בגיל צעיר

5 מפורסמים שלקו במחלות לב בגיל צעיר

מתי אובחנה מיילי סיירוס כחולת לב? איך משפיעה מחלת הלב על טוני ברקסטון? ואיזה פגם בלב גילתה באקראי ג'ני גארט? חמישה מפורסמים שמתמודדים מגיל צעיר עם סיבוכים בלב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אנחנו רגילים לחשוב על מחלות לב שאינן מאובחנות בלידה כעל מחלות של אנשים מבוגרים, בדרך כלל גברים, ולרוב מעל גיל 45. אבל כשמדובר באנשים צעירים, ובמיוחד נשים צעירות, אנחנו בטוחים שהם אמורים ואמורות להיות בריאים וחזקים והלב שלהם אמור לפמפם בקצב ובאושר. ובכן, טעות. לא רק שמחלות לב פוגעות בנשים כמו בגברים, הן עלולות להתפתח בגיל צעיר, אפילו לפני גיל 40, ובשני המינים.

 

חמשת המפורסמים שבכתבה חיים עם מחלות לב, לא מסתירים אותן, ובעיקר – מוכנים לעשות הכל כדי להעלות את המודעות להן ולמנוע אותן.

 

מיילי סיירוס

 

 

(צילום: Shutterstock)

 

היא צעירה, פרועה, ולא דופקת חשבון, הגוף שלה מלא בקעקועים והיא לא היססה לחשוף אותם, ולא רק אותם, בתמונות עירום. היא מרוויחה מיליונים, וכן - היא גם חולה במחלת לב.

 

בגיל 23 מיילי סיירוס היא אחת הנשים החמות ביותר בתעשיית הבידור האמריקנית. זה לא מנה ממנה להודות בספר אוטוביוגרפיה שפרסמה בשנת 2009 כשהייתה רק בת 16, שהיא סובלת מטכיקרדיה – מצב רפואי שגורם ללב לדפוק במהירות גבוהה מהמהירות הממוצעת. "המחלה שלי איננה מסוכנת, אבל היא מטרידה את מנוחתי. אני לא מפסיקה לחשוב על הלב שלי, כשאני על הבמה", כתבה בספרה.

 

כשלפני שנה אושפזה בבית חולים ונאלצה לבטל הופעות, לכאורה בגלל אלרגיה לאנטיביוטיקה, רחשו לא מעט שמועות כי ייתכן שמצב הלב שלה התדרדר. השמועות הצטרפו לנוספות אודות דיכאון, שימוש בסמים ועישון שכמובן לא עושים חסד רב עם הלב שלה. סיירוס סירבה להגיב, אבל הפציצה את הטוויטר שלה בצילומים שלה שותה שייק ירוק ועומדת עמידת ראש, מדגישה כי יחד עם חיי הוללות והמסיבות הסוערות יש לה שגרת אימוני חתירה ותרגול יוגה ושהיא טבעונית אדוקה. נקווה שזה מה שיועיל ללב שלה.

 

טוני ברקסטון

 

 

 

(צילום: Shutterstock)

 

בגיל 40, ובמשקל של 50 ק"ג, איש לא תיאר לעצמו שהזמרת המוערכת וכלת פרס הגראמי טוני ברקסטון עלולה ללקות בליבה. זה היה בשנת 2004, כשברקסטון כיכבה בהפקה של ברודווי והייתה אם טרייה לשני בנים, האחד בן כמה חודשים ואילו השני בן 4 שנים. יום אחד, במפתיע, בזמן ההפסקה באחת ההופעות, ברקסטון החלה להרגיש חולשה וסחרחורת. היא היתה בטוחה שהאסתמה שממנה סבלה בילדותה מרימה ראש. בתום ההצגה מיהרה לחדר מיון וגילתה שהיא סובלת מפריקרדיטיס – דלקת של קרום הלב. ארבע שנים לאחר מכן התגלה שהיא סובלת גם מיתר לחץ דם.

 

ברקסטון החלה ליטול תרופות מסוג חוסמי בטא, ולבקר בחדר הכושר שם היא מתאמנת במשך 20 דקות מדי יום על מסלול הליכה. גם השינוי התזונתי לא אחר לבוא: המבורגרים - אאוט, סלטי ירקות - אין. "אנשים בטוחים שמחלות לב הן "מחלות של פנסיונרים שמנמנים", אבל אסור לשכוח שזה עלול לקרות גם לנשים ולגברים בשנות ה-40 לחייהם, וגם לאנשים רזים", הדגישה ברקסטון בראיון שנערך איתה ארבע שנים לאחר האבחון. היא מתמידה באורך החיים הבריא שסיגלה לעצמה גם כיום, בחלוף 11 שנים.

 

רוזי אודונל

 

 

(אודונל מימין, צילום: Shutterstock)

 

זה היה אחר צהריים תמים של חודש אוגוסט בשנת 2012, כשהקומיקאית הלסבית בת ה-50 רוזי אודונל התחילה להרגיש רע. אודונל החליטה להתעלם מהחולשה, הכאבים בחזה והבחילות – החלטה שכמעט עלתה לה בחייה. היא חזרה הביתה לנוח, אבל כשהתופעות נמשכו, פנתה לבדיקה אצל קרדיולוג שנדהם לגלות כי המפורסמת שמולו עוברת התקף לב.

 

היא הובהלה לחדר הצנתורים, ושם התגלתה חסימה של 99% באחד העורקים המספקים דם לב. היא עברה פתיחה של החסימה ובעורק הושתל סטנט. "גבירותיי, כדאי שתלמדו להכיר את הסימנים, ותקשיבו לקול הפנימי שלכן", כתבה אודונל בבלוג שלה, "200 אלף נשים מתות בארצות הברית מדי שנה מהתקפי לב. לי היה מזל גדול".

 

שון וויט

 

 

(צילום: Shutterstock)

 

והנה סיפור שממחיש איך גם אלו שאובחנו עם מחלות לב מולדות עשויים להפוך לספורטאים מפורסמים. האלוף האולימפי שון וויט גולש בסנובורד מגיל 6, והוא ההוכחה המהלכת לכך שגם בעל מום בלב יכול להיות ספורטאי מצליח ועתיר הישגים.

 

וויט, בקרוב בן 40, אולי מוכר פחות בישראל, אבל עבור חובבי גלישת שלג הוא אייקון ומופת. הוא הספיק לעבור שלושה ניתוחי לב פתוח עד גיל שנה, והוא כמובן נמצא באופן רוטיני תחת השגחה של קרדיולוג ועובר בדיקות מדי שנה.

 

וויט הגינג'י סובל ממום נדיר בלב ( Tetralogy of Fallot) ועל אף שהוא לא מרבה לדבר על מצבו הרפואי, סיפר באחד הראיונות הנדירים שנערכו איתו כי לפי אבחנת הרופאים הוא היה אמור לחיות תחת מגבלות חמורות, בטח לא לעסוק בספורט. "אבל אני כאן, אסיר תודה ללב שלי ולגוף שלי. מדי פעם אני נתקל בסיפורים על ילדים שנאלצים לעבור ניתוח כמו שלי, ושמצבם קל מהמצב בו אני הייתי כשנולדתי. אני מקווה שהסיפור שלי נותן להורים שלהם תקווה".

 

ג'ני גארט

 

 

(גארט מימין, עם השחקן לוק פרי ב'בברלי הילס 90210'. צילום: Shutterstock)

 

קשה להאמין, אבל ג'ני גארט (43), מי שגילמה את הנערה הבלונדינית העשירה והיפה בסדרת הנעורים בוורלי הילס 90210, החליטה לעבור בדיקה אצל קרדיולוג ביום הולדתה השלושים. ההחלטה הזו הצילה את חייה.

 

אמה ואחותה של גארט סבלו מלחץ דם גבוה ואביה התגלה כחולה בטרשת העורקים בגיל 37, ונפטר מהתקף לב בגיל 76. בבדיקה התגלתה דליפה באחד ממסתמי הלב של גארט. למזלה, הטיפול בה לתיקון הדליפה היה מהיר וקצר, אבל הלקח של גארט היה שהמודעות למחלות לב בקרב נשים ובמיוחד צעירות אינו מספיק.

 

היום גארט משמשת דוברת של עמותת GO RED ששמה לעצמה מטרה להעלות מודעות למחלות לב בקרב נשים. "נשים רבות אינן מודעות לכך שהן עלולות ללקות במחלת לב", אמרה בראיון למגזין בריאות EVERYDAY HEALTH, "במיוחד אם יש מקרים של מחלות לב במשפחה, מומלץ לבצע בדיקות לרמות כולסטרול, החל מגיל 30 ובמיוחד לנשים שמתחילות לצבור שומן באזור הבטן".

 

(עודכן לאחרונה בתאריך 12.11.2015)