מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשות5 דרכים למניעת סוכרת

5 דרכים למניעת סוכרת

מחקר מצביע על 5 מרכיבי אורח חיים שייסעו לכם למנוע התפתחות סוכרת


באנשים שעמדו בכל 5 מרכיבי אורח החיים הסיכון לסוכרת ירד ב- 80% (צילום: Shutterstock)
באנשים שעמדו בכל 5 מרכיבי אורח החיים הסיכון לסוכרת ירד ב- 80% (צילום: Shutterstock)

 

מחקר חדש מצביע על 5 מרכיבים של אורח חיים שהקפדה עליהם תסייע למנוע סוכרת. אם תעמדו באחת מתוך 5 המטרות, הסיכון שלכם לפתח סוכרת ירד בערך בשליש. ככל שתעמדו ביותר מטרות, כך תפחיתו את הסיכון.

 

החוקרים מהמכון הלאומי ללב, ריאות ודם בארצות הברית עקבו במשך 10 שנים אחרי יותר מ- 200,000 גברים ונשים, במטרה לבחון את השפעת שילוב מרכיבי אורח חיים על הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2.

 

בתחילת המחקר הנחקרים שהיו בגילאי 50-71 ובריאים מילאו שאלונים מפורטים לגבי פעילות גופנית, תזונה, עישון, אלכוהול, היסטוריה רפואית וכמובן גובה ומשקל. במהלך תקופת המעקב דווח על התפתחות סוכרת אצל כ- 9% מהמשתתפים.

 

האנשים שהיה להם את הסיכון הנמוך ביותר לפתח סוכרת חלקו 5 מאפייני בריאות:

 

משקל תקין מדד מסת גוף (BMI) נמוך מ- 25.

 

הימנעות מעישון – לא מעשנים או מעשנים לשעבר שנגמלו לפני לפחות 10 שנים.

 

פעילות גופנית – 20 דקות של פעילות גופנית בעצימות גבוהה שמביאה לעליה בקצב הלב והזעה, 3 פעמים בשבוע לפחות.

 

תזונה בריאה – תזונה שמכילה סיבים רבים, כמה שפחות שומן טראנס ופחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה, ויחס גבוה של שומנים טובים (בלתי רווים) לשומנים רעים (שומנים רוויים).

 

שתייה מתונה של אלכוהול או הימנעות מאלכוהול - שימוש מתון באלכוהול. אם בכלל – שני משקאות ביום או פחות לגברים ומשקה אחד או פחות לנשים.

 

לפי הממצאים שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine כל רכיב באורח חיים הוסיף בממוצע 30%-40% בהפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת. באנשים שעמדו בכל 5 המרכיבים הסיכון להתפתחות סוכרת היה נמוך בכ- 80%, בהשוואה למשתתפים שלא עמדו באף אחד מהמרכיבים.

 

התוצאות לא היו תלויות בהיסטוריה המשפחתית של סוכרת מה שמראה כי אנשים עם נטייה גנטית עדיין יכולים למנוע, או לפחות לעכב את התפתחות המחלה.

 

 

Ann Intern Med 2011, 155(5), 292-299 
 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

ענתי1
15/09/11 18:10

מלבד זה אני חייבת לשתף שאני עצמי מאוד בריאה ועדיין גילו לי רמות של טריגליצרידים מאוד גבוהות וכולסטרול טוב נמוך מידי. בכל מקרה אני חושבת שלא כתבתם גם על תוספי תזונה שמאוד מאוד חשובים. אני לוקחת עכשיו פוליקוסנול 20 מ"ג Policosanol של סולגאר וזה מאוד עוזר לי, מסתבר אחרי שהלכתי לבדיקות נוספות, אה וכמובן הפסקתי לעשן- חשוב ביותר!
תודה על הכתבה.